IMMUNINE 600 IU IV infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Dozu

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Immunine dozu, Immunine dozaj, Immunine doz aşımı, Immunine uygulama, Immunine kullanım şekli, Immunine kullanımı, Immunine kullanım süresi, Immunine açmı tokmu, Immunine nedir, Immunine ne için kullanılır, Immunine nasıl kullanılır, Immunine faydaları, Immunine etkileri, Immunine günde kaç kez, Immunine sabah mı akşam mı, Immunine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Tedavi, hemofili tedavisinde deneyimli bir hekimin denetiminde başlatılmalıdır.

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Yerine koyma tedavisinin dozu ve süresi, faktör IX eksikliğinin ciddiyetine, kanamanın yeri ve miktanna ve hastanın klinik durumuna bağlıdır.

Uygulanan faktör IX miktan, faktör IX preparatlan için Dünya Sağlık Örgütünün belirlemiş olduğu standart uluslararası ünite (IU) terimiyle ifade edilir. Plazmadaki faktör IX aktivitesi, yayüzdesel olarak (normal insan plazmasına göre) ya da uluslarası ünite olarak (Dünya SağlıkÖrgütü tarafından belirlenmiş faktör IX uluslararası standartlanna göre) ifade edilir.

1 Uluslararası Ünite (IU) faktör IX aktivitesi, 1 mL normal insan plazmasındaki faktör IX aktivitesine eşittir.

İhtiyaç olduğunda tedavi

Gereken faktör IX dozunun hesaplanması, 12 yaş ve üzerindeki hastalarda 1 IU/kg faktör IX’un plazma faktör IX düzeyini %1.1 yükselttiği şeklindeki ampirik bulguya dayandınlmıştır.

Gereken doz aşağıdaki formülle hesaplanabilir:

Gerekli IU miktarı = vücut ağırlığı (kg) x istenen F IX artışı (%) x 0.9

Uygulanacak miktar ve uygulama sıklığı, her hasta için bireysel olarak klinik yararlılık esasına göre düzenlenmelidir. Faktör IX preparatlannın nadiren günde 1 defadan fazla uygulanmagerekliliği vardır.

Aşağıda belirtilen kanama durumlannda, faktör IX aktivitesi plazmada gereken faktör IX düzeyinin (normal düzeyin yüzdesi veya IU/dL olarak) altına düşürülmemelidir.

Aşağıdaki tablo kanama dönemleri ve cerrahide kullanılacak dozu belirlemeye yardımcı olmak için verilmektedir:

Minör (Diş çekimi dahil)

30-60

Düzelme görülene kadar en az 1 gün her 24 saatte bir uygulanmalıdır.

Majör ameliyatlar

80-100

(ameliyat öncesi ve sonrası)

Yeterli yara iyileşmesi görülene kadar her 8-24 saatte bir, daha sonraen az 7 gün süreyle F IX aktivitesi%30-%60 olacak şekildeuygulanmalıdır.

Profılaksi

Ciddi hemofdi B hastalığı olanlarda kanamaya karşı uzun dönem profılakside, 20-40 IU/kg’lık dozlar 3-4 günlük aralarla verilmelidir.

Özellikle genç hastalar olmak üzere bazı olgularda, daha sık uygulama ya da daha yüksek dozlar gerekebilir.

Tedavi süresince, infüzyon sıklığının ve uygulanan dozun ayarlanmasına rehber olması için faktör IX düzeyi ölçülmesi önerilmektedir. Özellikle majör cerrahi girişimlerde, koagülasyonanalizleriyle (plazma faktör IX aktivitesi) yerine koyma tedavisinin sıkı takibi gereklidir. Farklıyanlanma zamanı ve in vivo yanıt nedeniyle, faktör IX’a cevap kişiden kişiye değişebilir.

Uygulama şekli:

İntravenöz yoldan uygulanır. 2 mL/dk’dan daha hızlı bir şekilde uygulanmaması önerilmektedir.

Uygulama öncesinde ürünün seyreltilmesine ilişkin talimatlar için bkz. Bölüm 6.6.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalara ilişkin ek bir bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Bu popülasyonla ilgili mevcut veri Bölüm 5.2’de yer almaktadır, ancak bu verilerle pozoloji açısından öneride bulunmak mümkün değildir.

Geriyatrik popülasyon:

IMMUNINE’ın yaşlı hastalarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut olmadığından bu popülasyonda dikkatle uygulanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsan koagülasyon faktör IX konsantreleri ile doz aşımında ortaya çıkan herhangi bir belirti bildirilmemiştir.