HERCEPTIN 150 mg 1 flakon Gebelik

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Herceptin gebelik kategorisi D'dir. Herceptin hamilelik kategorisi, Herceptin gebelik kategorisi, Herceptin emzirme, Herceptin anne sütüne geçer mi, Herceptin laktasyon, Herceptin hamilelerde kullanımı, Herceptin ve bebek, Herceptin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Trastuzumabın gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. HERCEPTIN gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

HERCEPTIN hamile kadınlarda kullanıldığında fetüse zarar verebilir. Pazarlama sonrası vaka raporları, hamilelikte HERCEPTIN kullanımının, ikinci ve üçüncü trimesterde oligohidramniyöz riskini artırdığını ortaya koymuştur. Eğer HERCEPTIN hamilelikte kullanılıyorsa veya HERCEPTIN kullanımı sırasında hamile kalınırsa, anne HERCEPTIN’in fetüse potansiyel zararları konusunda bilgilendirilmelidir. Pazarlama sonrası verilerde, hamilelik boyunca hem tek başına hem de kemoterapi ile kombinasyon halinde HERCEPTIN kullanan kadınlarda oligohidramniyöz rapor edilmiştir. Bu kadınların yarısında, HERCEPTIN tedavisi kesildikten sonra amniyotik sıvı içeriği artmıştır. Bir vakada amniyotik sıvı içeriği arttıktan sonra HERCEPTIN tedavisine devam edildiğinde oligohidramniyöz tekrarlamıştır.

Hamilelik sırasında HERCEPTIN kullanan kadınlar oligohidramniyöz bakımından izlenmelidir. Eğer oligohidramniyöz görülürse, hamilelik süresine ve standartlara uygun fetal testler yapılmalıdır. Diğer kemoterapi ajanlarının uygulanmasını takiben oligohidramniyöz geliştiğinde ilave intravenöz hidrasyon faydalı olmuştur, bununla birlikte HERCEPTIN tedavisine ilave intravenöz hidrasyonun etkileri bilinmemektedir. Hayvanlarda yapılan üreme çalışmaları, insanlardaki yanıtları her zaman öngöremediği için, HERCEPTIN anneye yönelik potansiyel fayda fetusa yönelik potansiyel riskten fazla olmadığı sürece gebelikte kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Trastuzumabın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İnsan IgG’si anne sütüne geçtiğinden ve bebeğe yönelik zarar potansiyeli bilinmediğinden HERCEPTIN tedavisi sırasında ve tedavinin bitmesinden sonraki 6 ay süresince emzirmeden kaçınılmalıdır (Bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri).

Üreme yeteneği/Fertilite: