HERCEPTIN 150 mg 1 flakon Dozu

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Herceptin dozu, Herceptin dozaj, Herceptin doz aşımı, Herceptin uygulama, Herceptin kullanım şekli, Herceptin kullanımı, Herceptin kullanım süresi, Herceptin açmı tokmu, Herceptin nedir, Herceptin ne için kullanılır, Herceptin nasıl kullanılır, Herceptin faydaları, Herceptin etkileri, Herceptin günde kaç kez, Herceptin sabah mı akşam mı, Herceptin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

HERCEPTIN tedavisine başlamadan önce HER2 testi yapılması şarttır.

Haftalık doz rejimi: Yükleme dozu:

). Enfüzyona ara verilmesi bu tip semptomların kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Enfüzyona semptomlar düzelince yeniden başlanabilir.

Sonraki dozlar:

Klinik çalışmalarda hastalar, hastalık ilerleyene kadar HERCEPTIN ile tedavi edilmiştir. Alternatif 3 haftalık doz programı:

Başlangıç için önerilen 8 mg/kg(vücut ağırlığı) yükleme dozu ve 3 hafta sonrasında 3 haftalık aralıklarla tekrarlanan 6 mg/kg (vücut ağırlığı) doz 90 dakika süresince enfüzyon olarak uygulanır.

Hastalar, hastalık ilerleyene kadar tedavi edilmelidir.

Eğer hasta, bir hafta ya da daha kısa bir süre trastuzumab dozunu kaçırırsa, herzamanki trastuzumab dozu (6 mg/kg) en kısa sürede verilmelidir (Bir sonraki planlanan tarihi beklemeyiniz). Sonraki 6 mg/kg’lık trastuzumab idame dozları, önceki programa uygun olarak 3 haftada bir uygulanmaya devam edilmelidir.

Eğer hasta, bir haftadan fazla bir süre için trastuzumab dozunu kaçırırsa, trastuzumab yükleme dozu (90 dakika süresince yaklaşık 8 mg/kg) tekrar verilmelidir. Yükleme dozu sonrasındaki 6 mg/kg’lık trastuzumab idame dozları, her 3 haftada bir uygulanmaya devam edilmelidir.

Doz azaltımı:

Klinik çalışmalar sırasında HERCEPTIN dozunda hiçbir azaltma yapılmamıştır. Hastalar geri dönüşlü, kemoterapi ile endüklenen miyelosupresyon dönemlerinde HERCEPTIN tedavisine devam edebilirler, fakat bu süre içerisinde hastalar, nötropeni komplikasyonlarının oluşumuna karşı dikkatle takip edilmelidirler. Kemoterapinin azaltılması veya doza ara verilmesi ile ilgili spesifik talimatlara uyulmalıdır.

Uygulama şekli:

HERCEPTIN intravenöz enfüzyon olarak uygulanmalıdır. İntravenöz yükleme veya bolus olarak uygulamayınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Özel bir kullanım durumu bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik hastalarda HERCEPTIN’in güvenliliği ve etkinliği belirlenmemiştir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarla yapılan klinik çalışmalarda doz aşımıyla ilgili bir deneyim yoktur. 10 mg/kg’dan yüksek tek dozlar test edilmemiştir.