DYNACIRC SRO 5 mg 30 kapsül Uyarılar

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dynacirc uyarılar, Dynacirc zararları, Dynacirc önlemler, Dynacirc riskler, Dynacirc yan etkisi, Dynacirc alerji, Dynacirc alkol, Dynacirc hamileler, Dynacirc emzirme, Dynacirc araç kullanımı, Dynacirc fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yaşlılarda ve böbrek ya da karaciğer disfonksiyonu veya kronik kalp yetersizliği olanlarda DYNACIRC SRO dozajının her hastada bireysel olarak belirlenmesi önerilir.

Hasta sinüs sendromu olduğu doğrulanan veya bu sendromun varlığından güçlü bir şekilde şüphelenilen, kalp pili takılmamış hastalarda ihtiyatlı olmak gerekir. Sistolik kan basıncı düşük olan hastalarda da dikkatli davranılması önerilir.

Ciddi aort stenozu olan hastalara dihidropiridinler verilirken, son derecece ihtiyatlı olunması önerilir.

Genellikle önceden mevcut koroner arter hastalığı olan hastalarda olmak üzere angina pektoris görülebilir. Önceden mevcut angina pektorisi olan hastalarda, hızlı dozaj artışları nedeniyle ya da tedavinin başlangıcında angina ataklarının sıklığı, süresi ve şiddeti artabilir.

İlaca karşı aşırı duyarlılık gelişirse, DYNACIRC SRO tedavisi durdurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

DYNACIRC SRO'nun araç ya da makina kullanma yeteneği üzerindeki etkilerine dair veri mevcut değildir. Diğer kalsiyum kanal blokerlerinde olduğu gibi, özellikle tedavi başlangıcında göz kararması görülebileceğinden hastalar, araç ya da makine kullanırken ihtiyatlı olmalıdır.