DYNACIRC SRO 5 mg 30 kapsül Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dynacirc dozu, Dynacirc dozaj, Dynacirc doz aşımı, Dynacirc uygulama, Dynacirc kullanım şekli, Dynacirc kullanımı, Dynacirc kullanım süresi, Dynacirc açmı tokmu, Dynacirc nedir, Dynacirc ne için kullanılır, Dynacirc nasıl kullanılır, Dynacirc faydaları, Dynacirc etkileri, Dynacirc günde kaç kez, Dynacirc sabah mı akşam mı, Dynacirc fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Hafif-orta şiddette hipertansiyon tedavisi için önerilen doz, günde 1 defa 5 mg’lık bir SRO kapsüldür.

Günde 1 defa 5 mg’lık SRO kapsül kullanılması en az 4 haftalık tedaviye rağmen yeterince etkili olmazsa buna, başka bir antihipertansif ilacın (tercihen tiyazid sınıfı bir diüretik, ACE inhibitörü veya bir beta-bloker) ilave edilmesi önerilir.

DYNACIRC SRO, kullanılan antihipertansif tedaviye de ilave edilebilir.

Uygulama şekli:

DYNACIRC SRO kapsüller bütün olarak yutulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda DYNACIRC SRO dozajının her hastada bireysel olarak belirlenmesi önerilir.

Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda, uygun başlangıç dozu günde 2.5 miligramdır.

Pediyatrik Popülasyon: Kalsiyum kanal blokerlerinin çocuklarda kullanıldığı, iyi düzenlenmiş klinik çalışmalar yapılmamıştır. Pediatrik popülasyonda sınırlı retrospektif verilerin mevcut olmasına rağmen DYNACIRC SRO’nun, bu hastalarda kullanılması önerilmez.

Geriyatrik Popülasyon: Yaşlı hastalarda DYNACIRC SRO dozajının her hastada bireysel olarak belirlenmesi önerilir.

Doz aşımı ve tedavisi

DYNACIRC SRO doz aşımı konusundaki deneyim sınırlıdır. Mevcut veriler doz aşımının, hem kalp-solunum fonksiyonunun hem de dolaşımdaki kan hacminin izlenmesiyle birlikte kardiyovasküler destek (örneğin intravenöz sıvı veya plazma hacim genişleticileri verilmesi) gerektiren, belirgin ve uzun süren hipotansiyona neden olabileceği izlenimini vermektedir. Vazokonstriktörler, herhangi bir kontrendikasyon bulunmadığı sürece faydalı olabilir. İntravenöz kalsiyum da denenebilir.