DYNACIRC SRO 5 mg 30 kapsül Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dynacirc gebelik kategorisi C'dir. Dynacirc hamilelik kategorisi, Dynacirc gebelik kategorisi, Dynacirc emzirme, Dynacirc anne sütüne geçer mi, Dynacirc laktasyon, Dynacirc hamilelerde kullanımı, Dynacirc ve bebek, Dynacirc kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik Kategorisi: Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

DYNACIRC SRO’yu reçete eden sağlık profesyonelleri, çocuk sahibi olma potansiyeli olan kadınlara bu ilacın gebelik sırasındaki olası risklerini anlatmalıdırlar.

Gebelik dönemi

Gebeliğin son 3 aylık döneminde DYNACIRC SRO kullanan sınırlı sayıda (63) kadına ait veriler isradipinin, gebelik veya fetus ya da yenidoğan sağlığı üzerinde olumsuz etkiye sahip olmadığını göstermektedir. Bugüne kadar bu konuda herhangi başka bir epidemiyolojik veri mevcut değildir. Gebeliğin son 3 ayında oral DYNACIRC SRO kullanılmasına, fetus kalp atım sayısında ya da uteroplasental kan geçişinde herhangi bir değişiklik eşlik etmemiştir ve ilaç, zayıf bir tokolitik etkiye sahip gözükmektedir .

Ancak bu ilacın gebelik sırasında kullanılması için, anneye sağlayacağı faydanın, fetus üzerindeki potansiyel riski haklı çıkaracak derecede yeterli deneyim yoktur.

Laktasyon dönemi

İlacın, anne sütüyle beslenen bebeklerdeki ilaç emniyeti saptanmış değildir. Bu nedenle DYNACIRC SRO tedavisi altındaki kadınlar bebeklerini emzirmemelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

DYNACIRC SRO’nun üreme yeteneği /fertilite üzerindeki etkileri konusunda veri mevcut değildir.