DOXITAX TEC 160 mg infüzyon çözeltisi içeren 1 flakon Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxitax gebelik kategorisi D'dir. Doxitax hamilelik kategorisi, Doxitax gebelik kategorisi, Doxitax emzirme, Doxitax anne sütüne geçer mi, Doxitax laktasyon, Doxitax hamilelerde kullanımı, Doxitax ve bebek, Doxitax kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi D’dir.

Çocuk doğurma potensiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

DOXİTAX TEC gebelik srrasmda kullanrldrğr veya bu ilacm almmasr srrasmda hasta gebe kaldrğr takdirde, hastaya fötusun maraz kalabileceği risk potansiyelianlatrlmalrdrr. Üreme çağmdaki kadmlar tedavi srrasmda gebe kalmaktankaçmmalarr ve gebe kalmalarr durumunda hekimlerini hemen bilgilendirmelerikonusunda uyarrlmalrdrr.

Tedavi srrasmda etkili bir kontrasepsiyon metodu kullanrlmalrdrr.

Gebelik dönemi

Diğer sitotoksik ilaçlarda olduğu gibi DOXİTAX TEC gebe kadmlara uygulandrğmda fetusa zarar verebilir. Bu nedenle dosetaksel gebe kadmlardakullanrlmamalrdrr.

Laktasyon dönemi

Dosetaksel lipofilik bir maddedir ama DOXİTAX TEC’in anne sütü ile atrlrp atrlmadrğr bilinmemektedir. DOXİTAX TEC’in süt çocuklarr üzerinde ciddi adversreaksiyon potansiyeli bulunmasr nedeniyle kadmlar, dosetaksel tedavisi boyuncaemzirmeyi kesmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Gebe kadınlarda yapılmış bir araştırma bulunmamaktadır. Tavşan ve farelerde dosetakselin embriyotoksik ve fetotoksik olduğu ve farelerde üremeyi azalttığıbildirilmiştir.

Klinik dışı çalışmalarda dosetakselin genotoksik etkilerinin olduğu ve erkek fertilitesini olumsuz yönde değiştirebileceği görülmüştür (bkz. bölüm 5.3 Kliniköncesi güvenlilik verileri). Dolayısıyla da dosetaksel ile tedavi edilen erkeklerintedavi sırasında ve tedaviyi izleyen 6 ayık süre içinde baba olmamaları ve tedaviöncesinde sperm saklanması konusunda tavsiye almaları önerilmektedir.