DOXITAX TEC 160 mg infüzyon çözeltisi içeren 1 flakon Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxitax dozu, Doxitax dozaj, Doxitax doz aşımı, Doxitax uygulama, Doxitax kullanım şekli, Doxitax kullanımı, Doxitax kullanım süresi, Doxitax açmı tokmu, Doxitax nedir, Doxitax ne için kullanılır, Doxitax nasıl kullanılır, Doxitax faydaları, Doxitax etkileri, Doxitax günde kaç kez, Doxitax sabah mı akşam mı, Doxitax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi

Meme, küçük hücreli olmayan akciğer, över, baş-boyun ve mide kanseri hastaları için önerilen premedikasyon, her DOXİTAX TEC uygulamasından bir gün öncebaşlamak üzere, 3 gün süreyle günde 16 mg (günde iki defa 8 mg) deksametazongibi, sadece oral kortikosteroidlerden oluşmalıdır (bkz. 4.4 Özel kullanım uyarılarıve önlemleri). Hematolojik toksisite riskini azaltmak için profilaktik G-CSF(Granulocyte Colony-Stimulating Factor: Granülosit Koloni Uyarıcı Faktör)kullanılabilir.

DOXİTAX TEC üç hafta arayla bir saatlik infüzyon şeklinde uygulanır.

Meme kanseri

Öpere edilebilir nod-pozitif ve nod-negatif meme kanserinin adjuvan tedavisinde, önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m2 olup, 6 kür olarak her 3 haftada birdoksorubisin 50 mg/m2 ve siklofosfamid 500 mg/m2’den 1 saat sonra uygulanır(TAC rejimi) (ayrıca bkz. Tedavi sırasında doz ayarları).

Öpere edilebilir meme kanseri olan ve tümörlerinde aşırı HER2 ekspresyonu olan hastaların adjuvan tedavisinde önerilen dosetaksel dozu şöyledir:

• AC-DH (A: Adriamicin [doksorubisin]; C: siklofosfamid; D: DOXİTAX TEC[dosetaksel]; H: Herceptin [TRASTUZUMAB]): AC (Siklus I - 4): doksorubisin(A) 60 mg/m2, takiben siklofosfamid (C) 600 mg/m2, üç hafta arayla (4 kürolarak ) uygulanır. DH (Siklus 5-8): doksetaksel (D) 100 mg/m2 üç haftaarayla, (4 kür olarak) uygulanır ve aşağıdaki progama göre haftada birtrastuzumab (H) uygulanır:

- Siklus 5 (AC’nin son küründen üç hafta sonra başlayarak):

1. Gün : trastuzumab 4 mg/kg (yükleme dozu)

2. Gün: dosetaksel 100 mg/m2

8. ve 15. günler: trastuzumab 2 mg/kg -Siklus 6-8:

1 Gün: dosetaksel 100 mg/m2 ve trastuzumab 2 mg/kg 8. ve 15. günler: trastuzumab 2 mg/kg

8. siklusun 1. gününden üç hafta sonra: üç hafta arayla trastuzumab 6 mg/kg verilir. Trastuzumab toplam olarak 1 yıl süreyle uygulanır.

• DCH (D: DOXİTAX TEC [dosetaksel]; C: karboplatin; H: Herceptin[TRASTUZUMAB]): DCH (Siklus I - 6): dosetaksel (D) 75 mg/m2, dozda vekarboplatin (C) Eğri Altındaki Alan (EAA) 6 mg/ml/dak. olduğunda, üç haftaarayla uygulanır ve aşağıdaki programa göre haftada bir trastuzumab (H)uygulanır:

- Siklus 1 :

1. Gün: trastuzumab 4 mg/kg (yükleme dozu)

2. Gün: dosetaksel 75 mg/m2 ve karboplatin Eğri Altındaki Alan (EAA) 6mg/ml/dak. olacak şekilde 8. ve 15. günler: trastuzumab 2 mg/kg

-Siklus2-6:

l.Gün: dosetaksel 75 mg/m2 arkasından karboplatin Eğri Altındaki Alan (EAA) 6 mg/ml/dak. olacak şekilde ve trastuzumab 2 mg/kg

8. ve 15. günler: trastuzumab 2 mg/kg

6. siklusun 1. gününden üç hafta sonra: üç hafta arayla trastuzumab 6 mg/kg verilir.

Trastuzumab toplam olarak 1 yıllık süreyle uygulanrr.

Lokal olarak ilerlemiş ya da metastatik meme kanseri olan hastalar için tavsiye edilen DOXİTAX TEC dozu her üç haftada bir olmak üzere 1 saat süreli infüzyonolarak uygulanan 100 mg/m2’dir. Doksorabisinle (50 mg/m2) kombinasyon halindeuygulandrğmda, önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m2 dir.

Trastuzumab ile kombinasyon halinde önerilen dosetaksel dozu, üç haftada bir 100 mg/m2 olup, trastuzumab her hafta uygulanmaktadrr. Öncü bir çalrşmada başlangrçdosetaksel infüzyonuna ilk doz trastuzumabr takip eden günde başlanmrştrr. Önceverilmiş olan trastuzumab dozu iyi tolere edilmiş ise, sonraki dosetaksel dozlarrtrastuzumab infüzyonunun tamamlanmasmr takiben hemen uygulanmrştrr.Trastuzumab dozajr ve uygulamasr için, krsa ürün bilgisine bakmrz.

Kapesitabin ile kombinasyon halinde, önerilen dosetaksel dozu üç haftada bir 75 mg/m2 olup, kapesitabin 1250 mg/m2 2 hafta süreyle günde iki kez (yemektensonraki 30 dakika içinde) uygulanmakta ve bunu 1 haftalrk dinlenme dönemiizlemektedir. Vücut yüzey alanma göre kapesitabin doz hesaplamasr için,kapesitabin krsa ürün bilgisine bakınız.

Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri

Tedavi edilen hastalarda, dosetaksel her üç haftada bir, 1 saatlik infüzyon şeklinde uygulanrr. Hiç kemoterapi almamrş hastalar için önerilen doz rejimi, dosetaksel 75mg/m2 ve hemen ardmdan 30-60 dakika süreyle sisplatin 75 mg/m2 şeklindedir.Önceki platin-bazlr kemoterapinin başarrsrz kalmasmdan sonraki tedavi için,önerilen dozaj, tek ajan olarak 75 mg/m2’dir.

Över kanseri

Tavsiye edilen DOXİTAX TEC dozu her üç haftada bir olmak üzere 1 saat süreli infüzyon olarak uygulanan 100 mg/m2’dir. Platin grubu ile kombinasyon halindeuygulandrğmda, önerilen dosetaksel dozu 75 mg/m2’dir.

Bas ve boyun kanseri

Baş ve boyun kanseri hastalarında dosetaksel, üç haftada bir, 1 saatlik infüzyon şeklinde uygulanır. Önerilen dosetaksel dozu, sisplatin ve 5-florourasil ilekombinasyon halinde 75 mg/m2’dir. Febril nötropeni ve enfeksiyon insidansınınazaltmak amacıyla, her kürün 5. gününden başlayarak 10 gün süreyle, oralflorokinolon veya eşdeğeri intravenöz antibiyotiklerin verilmesi önerilir.

Prostat kanseri

Tavsiye edilen DOXİTAX TEC dozu her üç haftada bir olmak üzere 1 saat süreli infüzyon olarak uygulanan 75 mg/m2’dir. Oral yoldan günde iki kez 5 mgprednison veya prednisolon devamlı olarak uygulanır.

Mide adenokarsinomu

Mide adenokarsinomu için önerilen dosetaksel dozu, 1 saatlik infüzyon olarak 75 mg/m2, ardından 1 ila 3 saatlik infüzyon olarak 75 mg/m2 sisplatin (her ikisiyalnızca 1. günde) ve bunu takiben sisplatin infüzyonunun sonunda başlayarak 5gün süreyle 24 saatlik devamlı infüzyon olarak verilen günde 750 mg/m2 5-florourasil şeklindedir. Tedavi üç haftada bir tekrarlanır. Hastalar sisplatinuygulaması için antiemetiklerle ön tedavi ve uygun hidrasyon almalıdır.Hematolojik toksisite riskini hafifletmek için profilaktik G-CSF kullanılmalıdır.(Bkz. Tedavi sırasında doz ayarı).

Tedavi sırasında doz ayarı:

Genel

Diğer birçok kemoterapötik ajanda olduğu gibi, nötrofil sayılarının dikkatle izlenmesi DOXİTAX TEC tedavisinin en önemli kısmını oluşturur. DOXİTAXTEC nötrofil sayısı en az 1500 hücre/mm3 oluncaya kadar verilmemelidir.

DOXİTAX TEC tedavisi sırasında febril nötropeni, ağır nötropeni (bir haftadan fazla bir süreyle nötrofil <500 hücre/mm3), ağır veya kümülatif deri reaksiyonlarıveya ciddi periferik nöropati görülen hastalarda DOXİTAX TEC dozu 100mg/m2’den 75 mg/m2’ye veya 75 mg/m2’den 60 mg/m2’ye düşürülür. Hastada bureaksiyonlar 60 mg/m2 dozda da meydana gelmeye devam ederse, tedavikesilmelidir.

Meme kanseri için adiuvan tedavi

Meme kanseri için adjuvan tedavide dosetaksel, doksorabisin ve siklofosfamid (DAC: D: DOXİTAX TEC [dosetaksel]; A: Adriamisin [doksorabisin]; C:siklofosfamid) alan hastalarda primer G-CSF profilaksisi düşünülmelidir. Febrilnötropeni ve/veya nötropenik enfeksiyon yaşayan hastalarda takip eden sikluslardaaldrklarr DOXİTAX TEC dozu 60 mg/m2’ ye düşürülmelidir (Bkz. Bölüm 4.4 ve4.8).

Derece 3 ya da 4 stomatit bulunan hastalarda uygulanan doz 60 mg/m2’ye düşürülmelidir.

Öpere edilebilir meme kanseri olan ve tümörlerinde aşrrr HER2 ekspresyonu olan adjuvan tedavi olarak AC-DH veya DCH alan hastalarda febril nötropeni episoduveya infeksiyon yaşanmasr durumunda, bu hastalarm sonraki sikluslardaprofilaktik olarak G-CSF almasr gerekir. İkinci bir febril nötropeni veyaenfeksiyon episodu için hastalarm profilaktik G-CSF kullanmaya devam etmesi veDOXİTAX TEC dozunun (AC-DH rejiminde) 100 mg /m2’den 75 mg/m2’ye:(DCH rejiminde) 75 mg /m2’den 60 mg/m2’ye düşürülmesi gerekir.

Ancak klinik uygulamada 1. siklusta nötropeni meydana gelebilir. Bu nedenle hastanm nötropeni açrsmdan riski ve güncel tavsiyeler dikkate almarakkullanrlmalrdrr.

Tedavi rejimine bağlr olarak 3 veya 4. Derece stomatit oluşan hastalarda dozun (AC-DH rejiminde) 100 mg /m2’den 75 mg/m2’ye; (DCH rejiminde) 75 mg/m2’den60 mg/m2’ye düşürülmesi gerekir.

Sisplatin ile kombinasyonda

Başlangrç olarak sisplatin ile kombinasyon halinde dosetaksel 75 mg/m2 doz uygulanan ve önceki tedavi kürü srrasmda nadir trombosit sayrsr <25000hücre/mm3 (sisplatin ile) olan hastalar için ya da febril nötropeni yaşayanhastalarda veya ciddi non-hematolojik toksisiteleri olan hastalarda, sonrakisikluslarda dosetaksel dozajr 65 mg/m2’ye düşürülmelidir. Sisplatin dozajayarlamalarr için, ürünün krsa ürün bilgisine bakınız.

Kapesitabin ile kombinasyonda

• Dosetaksel ile kombine edildiğinde kapesitabin doz modifikasyonları içinkapasitabinin kısa ürün bilgilerine bakınız.

• Bir sonraki DOXİTAX TEC/kapesitabin tedavisi sırasında devam eden birDerece 2 toksisitesinin ilk kez geliştiği görülen hastalar için, tedaviyiDerece 0-1’e gerileyinceye değin geciktiriniz ve orijinal dozun %100’üoranında devam ediniz.

• Tedavi uygulaması sırasında herhangi bir zamanda bir Derece 2toksisitesinin ikinci kez geliştiği ya da bir Derece 3 toksisitesinin ilk kezgeliştiği görülen hastalar için, tedaviyi Derece 0-1’e gerileyinceye değingeciktiriniz ve sonra DOXİTAX TEC 55 mg/m2 ile devam ediniz.

• Daha sonra görülen herhangi bir toksisite ya da herhangi bir Derece 4toksisite için, DOXİTAX TEC dozunu kesiniz.

Trastuzumab doz modifikasyonları için, kısa ürün bilgisine bakınız.

Sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyonda:

G-CSF uygulamasına karşın bir febril nötropeni, sürekli nötropeni ya da nötropenik enfeksiyon epizodu görülmesi halinde, dosetaksel dozu 75 mg/m2’den60 mg/m2’ye azaltılmalıdır. Daha sonra komplike nötropeni epizodlarınıngörülmesi gelmesi halinde, dosetaksel dozu 60 mg/m2’den 45 mg/m2’yeazaltılmalıdır. Derece 4 trombositopeni durumunda, dosetaksel dozu 75mg/m2’den 60 mg/m2’ye azaltılmalıdır. Nötrofiller > 1.500 hücre/mm3 düzeyine vetrombositler > 100.000 hücre/mm3 düzeyine ulaşıncaya kadar, hastalar izleyendosetaksel sikluslarıyla tekrar tedavi edilmemelidir. Bu toksisitelerin devam etmesihalinde tedavi kesilmelidir. (Bkz. Tedavi sırasında doz ayarı).

Sisplatin ve 5-florourasil (5-FU) ile kombinasyon halinde DOXİTAX TEC ile tedavi edilen hastalarda gastrointestinal toksisiteler için önerilen doz değişiklikleri:

Stomatit derece 3

İlk epizod: 5-LU dozunu %20 oranında azaltın.

İkinci epizod: daha sonraki tüm sikluslarda yalnızca 5-LU’yu kesin. Üçüncü epizod: DOXİTAX TEC dozunu %20 oranında azaltın.

Stomatit derece 4

İlk epizod: daha sonraki tüm sikluslarda yalnızca 5-LU’yu kesin. İkinci epizod: DOXİTAX TEC dozunu %20 oranında azaltın.

Sisplatin ve florourasil doz ayarlamaları için, ürünlere ait kısa ürün bilgisine bakınız.

Komplike nötropeni (uzamış nötropeni, febril nötropeni veya enfeksiyon içeren) görülen ağır skuamöz hücreli baş boyun tümörü (SCCHN) klinik hastalarında,sonradan gelen bütün sikluslarda (öm: 6-15. gün) profilaktik etkiyi sallamak iğinG-CSF kullanımı tavsiye edilmiştir.

Uygulama şekli

DOXİTAX TEC yalnızca kemoterapi uygulaması konusunda uzmanlaşmış kliniklerde kullanılmalıdır ve anti-kanser kemoterapisi uygulama konusundayetkin bir doktorun denetiminde uygulanmalıdır, (bkz. 6.6 Tıbbi üründen artakalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Karaciğer yetmezliği:

Tek ajan olarak, 100 mg/m2 dozda dosetaksel ile elde edilen farmakokinetik verilere dayanarak, transaminaz değerleri (ALT ve/veya AST) normal aralığın üstsınırının 1.5 katından daha yüksek olan, beraberinde alkalen fosfataz düzeyinormal aralığının üst sınırının 2.5 katından daha yüksek olan hastalara önerilendosetaksel dozu 75 mg/m2’dir (bkz. 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).Seram bilirabin düzeyi normal değerin üstünde olan, ve/veya ALT ve ASTdeğerleri normalin üst sınırının 3.5 katından daha yüksek olup, beraberinde alkalifosfataz değeri normalin üst sınırının 6 katından daha yüksek olan hastalara dozazaltılması önerilmez ve kesinlikle endike olmadıkça dosetakselkullanılmamalıdır.

Mide adenokarsinomu olan hastaların tedavisi için sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyonda, ALT ve/veya AST değerleri normalin üst sınırının 1.5 katındandaha yüksek olup, beraberinde alkalen fosfataz değeri normalin üst sınırının 2.5katından daha fazla olan ve bilirabin değeri normalin üst sınırının 1 katından dahafazla olan hastaların dışında bırakıldığı bir pivotal çalışmada; bu hastalar için dozazaltılması önerilmez ve kesinlikle endike olmadıkça dosetakselkullanılmamalıdır.

Diğer endikasyonlarla ilişkili veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

18 yaşın altındaki çocuklarda DOXİTAX TEC ’in nazofaringeal karsinomadaki güvenliliği ve etkililiği saptanmamıştır. DOXİTAX TEC ’in meme kanseri, küçükhücreli olmayan akciğer kanseri, prostat kanseri, gastrik karsinoma ve Tip II ve IIIaz diferansiye nasofaringeal karsinoma dışındaki baş-boyun kanserinde pediyatrikpopülasyonda kullanımı yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Popülasyon farmakokinetiği esas alınarak yaşlılarda kullanıma ilişkin özel bir talimat bulunmamaktadır.

Kapesitabin ile kombinasyonda 60 yaş ve üstü hastalar için, kapesitabinin başlangıç dozunun %75’e düşürülmesi önerilmektedir. (Kapesitabin kullanmatalimatına bakınız).

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı doz vakaları çok az sayıda bildirilmiştir. DOXİTAX TEC aşırı dozu için bilinen bir antidot yoktur. Aşırı doz verilmesi halinde, hasta hayatifonksiyonlarının yakından izlenebileceği ve gerektiğinde destek tedavininuygulanabileceği özel bir ünitede tutulmalıdır. Beklenen aşırı dozkomplikasyonları: kemik iliği supresyonu, periferik nörotoksisite ve mukozailtihabıdır.

Aşırı doz tespit edilirse, mümkün olduğu kadar çabuk şekilde terapötik dozda G-CSF tedavisi uygulanmalıdır. Diğer semptomatik tedbirler, gerektiği şekilde uygulanmalıdır.