DOXITAX TEC 160 mg infüzyon çözeltisi içeren 1 flakon Endikasyonları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doxitax endikasyonları, Doxitax tedavisi, Doxitax ne işe yarar, Doxitax neye yarar, Doxitax ne için kullanılır, Doxitax nedir, Doxitax faydaları, Doxitax ne ilacı, Doxitax ne zaman kullanılır, Doxitax kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Meme kanseri

DOXİTAX TEC antrasiklin ve siklofosfamid ile kombinasyon halinde veya ardışık olarak, öpere edilebilir nod-pozitif meme kanseri olan ve tümör büyüklüğü 2 cmve üzerinde olan öpere edilebilir nod-negatif meme kanseri olan hastaların adjuvantedavisinde endikedir. Erken evre meme kanseri konusunda uluslararası düzeydeyerleşik kriterlere göre öpere edilebilir nod-negatif meme kanserli hastalardaadjuvan tedavi kemoterapiye uygun hastalarla sınırlıdır, (bkz. bölüm 5.1Farmakodinamik özellikler).

DOXİTAX TEC trastuzumab ile kombinasyon halinde, öpere edilmiş aksiler lenf nodu metastazı olmayan, yüksek riskli grupta değerlendirilenimmünohistokimyasal yöntemlerle HER-2 (+) veya 3 (+) olan veya FISH/CISHyöntemleri ile HER-2(+) bulunan hastaların tedavisinde kullanılır.

DOXİTAX TEC doksorubisin ile kombine olarak, daha önce sitotoksik tedavi almamış olan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik meme kanseri olanhastalarının birinci basamak tedavisinde endikedir.

DOXİTAX TEC daha önce kemoterapisi başarılı olmayan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik meme kanseri hastalarının tedavisinde endikedir. Daha öncekikemoterapi antrasiklin veya alkilleyici ajan içermelidir.

DOXİTAX TEC trastuzumab ile kombinasyon halinde, daha önce metastatik hastalık için kemoterapi almamış HER-2 neu (Human Epidermal Growth FactorReceptor 2: İnsan Epidermal Büyüme Faktörü Reseptörü 2) aşırı pozitif (3 pozitifveya FISH tekniği ile pozitif) metastatik meme kanseri hastalarının tedavisindeendikedir.

DOXİTAX TEC ile kapesitabin kombinasyonu daha önceki kemoterapisi başarılı olmayan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik meme kanseri hastalarınıntedavisinde endikedir. Daha önceki tedavi antrasiklin içermelidir.

Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri

Sisplatin ile kombinasyon halinde DOXİTAX TEC, rezeke edilemeyen, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik küçük hücreli olmayan akciğer kanseri bulunan,bu hastalık için daha önce kemoterapi almamış hastaların tedavisinde endikedir.

DOXİTAX TEC, daha önceki kemoterapisi başarılı olmayan, lokal olarak ilerlemiş veya metastatik küçük hücreli olmayan akciğer kanseri olan platin bazlı tedaviyeyanıtsız hastaların tedavisinde endikedir.

Över kanseri

DOXİTAX TEC, epitelyal över kanserinin birinci basamak tedavisinde platin grubu ile kombine olarak kullanılır.

DOXİTAX TEC platine sensitif veya platine refrakter nüks över kanserlerinde endikedir.

Bas-bovun kanseri

DOXİTAX TEC, lokal ileri rekürren ve metastatik baş-boyun kanserlerinin tedavisinde endikedir.

Prostat kanseri

DOXİTAX TEC, prednison veya prednisolon ile kombinasyon halinde, hormona refrakter metastatik prostat kanseri olan hastaların tedavisinde endikedir.

Mide adenokarsinomu

DOXİTAX TEC, sisplatin ve 5-florourasil ile kombinasyon halinde, metastatik gastroözofageal kavşak adenokarsinomu dahil olmak üzere metastatik mideadenokarsinomu olan, daha önce metastatik hastalık için kemoterapi almamışhastaların tedavisinde endikedir.