DORIBAX 500 mg IV inf.çöz. için toz içeren 10 flakon Uyarılar

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doribax uyarılar, Doribax zararları, Doribax önlemler, Doribax riskler, Doribax yan etkisi, Doribax alerji, Doribax alkol, Doribax hamileler, Doribax emzirme, Doribax araç kullanımı, Doribax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Aşırı duyarlılık reaksiyonları:

Beta-laktam grubu antibiyotik almakta olan hastalarda ağır ve zaman zaman ölümcül olabilen aşırıduyarlılık reaksiyonları (anafilaksi) görülmüştür. Bu reaksiyonların ortaya çıkma olasılığı, çok sayıda allerjen maddeye karşı duyarlılık öyküsü olanlarda daha yüksektir. DORIBAX ile tedavi başlatılmadan önce, diğer karbapenemlere, sefalosporinlere, penisilinlere ya da diğer allerjenlere karşı hastanın aşırı duyarlılık reaksiyonu hikayesine yönelik dikkatli bir araştırma yapılmalıdır. DORIBAX eğer penisilinlere veya başka beta-laktam antibiyotiklere karşı allerjisi olan hastalara uygulanıyorsa dikkatle kullanılmalıdır, çünkü beta-laktam antibiyotikleri arasındaki çapraz hiperreaktivite net bir şekilde belgelendirilmiştir. DORIBAX’a karşı bir aşırı duyarlılık reaksiyonu ortaya çıkarsa, ilaca son verilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Ciddi akut aşırıduyarlılık reaksiyonları (anafilaksi), derhal acil tedavi uygulanmasını gerektiren bir durumdur ve klinik tabloya göre endike olduğu şekilde, epinefrin veya oksijen, IV sıvılar, IV antihistaminikler, kortikosteroidler, pressör aminler ve hava yolu açıklığının sağlanması gibi diğer acil önlemler kullanılmalıdır.

Psödomembranöz kolit:

Hemen hemen bütün antibakteriyel ajanların kullanımıyla ilişkili olarak C. difficile’ye bağlı psödomembranöz kolit bildirilmiştir ve şiddeti hafiften hayatı tehdit ediciye kadar değişebilmektedir. Bu nedenle, DORIBAX verilen ve diyare ile başvuran hastalarda bu tanının dikkate alınması önem taşır.

Duyarlı olmayan bakterilerin üremesi:

Kanıtlanmış ya da kuvvetli bir şekilde kuşkulanılan bir bakteriyel enfeksiyonun yokluğunda veya profilaktik bir endikasyon için DORIBAX kullanılması, hastaya muhtemelen yarar sağlamayacaktır; ayrıca ilaca dirençli bakteri gelişme riskini de artıracaktır.

Duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremelerine bağlı süperenfeksiyonları önlemek için, uzun süreli DORIBAX kullanımından kaçınılmalıdır.

İnhalasyon yoluyla kullanım sonucunda pnömonit:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

DORIBAX'ın araç sürme ve makine kullanma becerileri üzerindeki etkilerine yönelik çalışma yürütülmemiştir. Ancak, DORIBAX'ın araç sürme ve makine kullanma becerilerini etkilemesi beklenmemektedir.