DORIBAX 500 mg IV inf.çöz. için toz içeren 10 flakon Nedir

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doribax nedir, Doribax ne için kullanılır, Doribax ne ilacı, Doribax neye yarar, Doribax ne işe yarar, Doribax neye iyi gelir, Doribax kullananlar, Doribax kullanımı, Doribax uygulama, Doribax etkileri, Doribax faydaları bilgilerini içerir.

2.DORIBAX nedir ve ne için kullanılır?

• DORIBAX, doripenem infüzyon çözeltisinin hazırlanmasında kullanılacak, kristalize toz halindedir ve cam şişe (flakon) içinde bulunmaktadır.

• DORIBAX, 1 veya 10 flakon içeren kutular halinde piyasaya sunulmaktadır.

• DORIBAX'ın etkin maddesi olan doripenem, karbapenem grubuna ait bir beta-laktam antibiyotiktir. Vücudun çeşitli bölümlerinde infeksiyonlara neden olan ve çok geniş bir alanda yer alan değişik türlerdeki bakterileri (mikropları) öldürerek etkisini gösterir.

DORIBAX, diğer bazı antibiyotiklere karşı dirençli olan çok sayıda bakteriye karşı, bakteri öldürücü etki göstermektedir. Böylece bu türlü bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların iyileşmesini sağlar.

• DORIBAX duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıda verilen enfeksiyonların tedavisinde tek ajan olarak kullanılmaktadır:

o Solunum makinesi kullanıldığında oluşanlar da dahil olmak üzere, hastane ve benzeri kuruluşlarda ortaya çıkan akciğer iltihabı (zatürre / nozokomiyal pnömoni);

o Durumu daha da güçleştiren başka tıbbi durum ya da hastalıklarla birlikte bulunan karın içi enfeksiyonları (apandisit, karın zarı iltihabı vb.);

o Durumu daha da güçleştiren başka tıbbi durum ya da hastalıklarla birlikte bulunan idrar yolu enfeksiyonları; böbrek enfeksiyonları (piyelonefrit) ve enfeksiyonun kana yayıldığı durumlar (bakteriyemi) dahi1.

Geniş bir yelpazede yer alan bakterilere karşı geniş spektrumlu bir mikrop öldürücü (bakterisid) aktiviteye sahip olması nedeniyle, DORIBAX, durumu daha da güçleştiren başka tıbbi durum ya da hastalıklarla birlikte bulunan enfeksiyonlarda ve birden fazla bakterinin neden olduğu karma (mikst) enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir.

1.