DORIBAX 500 mg IV inf.çöz. için toz içeren 10 flakon Dozu

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doribax dozu, Doribax dozaj, Doribax doz aşımı, Doribax uygulama, Doribax kullanım şekli, Doribax kullanımı, Doribax kullanım süresi, Doribax açmı tokmu, Doribax nedir, Doribax ne için kullanılır, Doribax nasıl kullanılır, Doribax faydaları, Doribax etkileri, Doribax günde kaç kez, Doribax sabah mı akşam mı, Doribax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Erişkinler/yaşlılar:

Pozoloji, uygulama s
ı

kl

ı

ğ

ı

ve süresi:

DORIBAX’ın önerilen dozu, 8 saatte bir intravenöz infüzyon yoluyla 500 mg’dır. Enfeksiyona göre önerilen dozaj ve uygulama şekli aşağıda Tablo 1’de verilmektedir:

Tablo 1: Enfeksiyona Göre DORIBAX Dozajı

* Bir saatlik infüzyonlar nozokomiyal pnömonisi olan hastaların tedavisi için önerilmektedir. Daha az duyarlı patojenler ile enfeksiyon riski taşıyan hastalar için, dört saatlik infüzyonlar önerilmektedir. İnfüzyon sırasındaki raf ömrü için Bölüm 6.3’e bakınız.

** Bu süre, en az 3 günlük parenteral tedaviden sonra ve klinik gelişme görüldüğünde, uygun bir oral tedaviye muhtemel bir geçişi de kapsamaktadır. § Bakteriyeminin eşlik ettiği hastalarda bu süre 14 güne kadar uzatılabilir.

Sekiz saatte bir 1 g dozunda dört saatlik infüzyonlar ile edinilen sınırlı deneyim bu dozajın iyi tolere edildiğini göstermiştir. Ancak bu uygulama şekli, böbrek yetmezliği olan hastalarda incelenmemiştir ve bu hastalarda uygulanmamalıdır.

Uygulama şekli:

DORIBAX, 1 ya da 4 saat süreli intravenöz infüzyon şeklinde uygulanır (bkz. 6.6).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Kreatinin klerensi (CrCl) > 50 ml/dk olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (CrCl >30 ile <50 ml/dk), DORIBAX dozajı 8 saatte bir 250 mg olmalıdır.

Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda (CrCl > 10 ile < 30 ml/dk), DORIBAX dozajı 12 saatte bir 250 mg olmalıdır.

CrCl değerinin hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılabilir. Formülde kullanılan serum kreatinin değeri, kararlı durumdaki böbrek fonksiyonunu temsil etmelidir.

ağırlık (kg) x (140-yaş)

Erkekler:Kreatinin klerensi (ml/dk) = -

72 x serum kreatinin (mg/dl)

Kadınlar:Kreatinin klerensi (ml/dk) = 0.85 x erkekler için hesaplanan değer

Diyaliz hastalarında dozaj:

DORIBAX diyalizle uzaklaştırılabilir; ancak, hemodiyalizdeki hastalarda doz ayarlamasına yönelik önerilerde bulunmak için yeterli bilgi mevcut değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.
Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda DORIBAX ile deneyim bulunmamaktadır.
Geriyatrik popülasyon:

Böbrek fonksiyonları yaşlarına göre normal olan geriyatrik hastalarda, sadece yaşa bağlı doz ayarlaması gerekli değildir.

Diğer:

Doz aşımı ve tedavisi

Hiçbir doz aşımı olgusu bildirilmemiştir. Doz aşımı durumunda, DORIBAX tedavisine son verilmeli ve böbrek yoluyla eliminasyon gerçekleşinceye kadar genel destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

DORIBAX hemodiyaliz ile uzaklaştırılabilir; ancak, doz aşımı tedavisinde hemodiyaliz kullanımı üzerinde bilgi bulunmamaktadır.