DESIRETT 75 mikrogram 28 film tablet Gebelik

Exeltis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desirett gebelik kategorisi X'dir. Desirett hamilelik kategorisi, Desirett gebelik kategorisi, Desirett emzirme, Desirett anne sütüne geçer mi, Desirett laktasyon, Desirett hamilelerde kullanımı, Desirett ve bebek, Desirett kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X’dir.

Gebelik dönemi

DESIRETT gebelik döneminde kontrendikedir.

Hayvan çalışmalarında progestogen maddelerin çok yüksek dozlarda dişi fetüslerde maskülinizasyona yol açabileceği gösterilmiştir.

Kapsamlı epidemiyolojik çalışmalarda, ne gebelik öncesinde KOK kullanmış olan kadınların doğurduğu çocuklarda doğum defekti riskinde artış, ne de erken gebelik döneminde kasıtsızolarak KOK alınmasının teratojenik bir etki oluşturduğu gösterilmemiştir. Desogestrel içerenKOK’lar ile edinilen farmakovijilans verileri de, bir risk artışına işaret etmemektedir.

Laktasyon dönemi

DESIRETT, anne sütünün üretimini ya da niteliğini (protein, laktoz ya da yağ konsantrasyonları) etkilemez. Ancak etonogestrel süte küçük miktarlarda geçebilir. Bununsonucunda, günde kg başına 0.01-0.05 mikrogram etonogestrel çocuk tarafından alınabilir(tahmini 150 ml/kg/gün düzeyinde bir süt alımı temelinde).

Anneleri doğumdan sonraki 4 ile 8. hafta arasında DESIRETT kullanmaya başlamış çocuklar üzerinde kısıtlı uzun dönemli izleme verileri bulunmaktadır. Bu çocuklar 7 ay süreyle sütemmişler ve 1.5 (n=32) ya da 2.5 (n=14) yaşma kadar izlenmişlerdir. Büyüme ve fiziksel vepsikomotor gelişim değerlendirmeleri, anneleri bakır bir rahim içi araç kullanan, süt emmişçocuklara kıyasla herhangi bir farklılık göstermemekteydi. Mevcut veriler temelinde,DESIRETT laktasyon döneminde dikkatle kullanılabilir. Annesi DESIRETT kullanan ve sütemen bir bebeğin gelişimi ve büyümesi, dikkatle gözlenmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Üreme yeteneği üzerinde veri bulunmamaktadır.