DESIRETT 75 mikrogram 28 film tablet Nedir

Exeltis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desirett nedir, Desirett ne için kullanılır, Desirett ne ilacı, Desirett neye yarar, Desirett ne işe yarar, Desirett neye iyi gelir, Desirett kullananlar, Desirett kullanımı, Desirett uygulama, Desirett etkileri, Desirett faydaları bilgilerini içerir.

2.DESIRETT nedir ve ne için kullanılır?

DESİRETT kadınlarda gebeliğin önlenmesi (doğum kontrol) amacıyla kullanılır. DESİRETT progestogen türevi bir dişi cinsiyet hormonu olan desogestrel içerir. Bu nedenle “sadece progestogen hapı” (SPH) ya da mini-hap olarak adlandırılmaktadır.

SPH'lerin veya mini-hapların çoğu esas olarak, sperm hücrelerinin rahime girmesini önleyerek etki gösterir ancak yumurta hücresinin olgunlaşmasını her zaman önlemezler; bu, kombine tabletlerin primer etkisidir. DESİRETT, çoğu zaman yumurta hücresinin olgunlaşmasını önlemeye yetecek kadar yüksek bir doza sahip olmakla diğer mini-haplardan farklıdır. Buna bağlı olarak, DESİRETT yüksek kontraseptif etkinlik sağlar.

DESIRETT östrojen kullanımı riskli olan kadınlarda kullanılabilir. Bebeklerini emzirmekte olan kadınlar tarafından dikkatle kullanılmalıdır. DESIRETT kullanımı sırasında kanamalarınız düzensizleşebilir ya da hiç kanama olmayabilir.