DESIRETT 75 mikrogram 28 film tablet Etkileşimi

Exeltis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desirett etkileşimi, Desirett etken madde, Desirett yardımcı maddeler, Desirett alkol, Desirett etkileşim, Desirett kullananlar, Desirett dozu, Desirett kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Oral kontraseptifler ve diğer ilaçlar arasındaki etkileşimler, ara kanamaları ve/veya kontraseptif başarısızlığı ile sonuçlanabilir. Aşağıdaki etkileşimler, literatürde bildirilmiş etkileşimlerdir(çoğunlukla kombine kontraseptifler ile, ama zaman zaman da sadece progestogen içerenkontraseptifler ile).

Karaciğer metabolizması: Mikrozomal enzimleri indükleyen ilaçlar ile etkileşimler olabilir ve seks hormonlarının (örn. hidantoinler (örn. fenitoin), barbitüratlar (örn. fenobarbital),pirimidon, karbamazepin, rifampisin, ve muhtemelen okskarbazepin, rifabutin, topiramat,felbamat, ritonavir, nelfınavir, griseofulvin ve St. John bitkisi (Hypericum perforatum) içerenürünler) klerensinde artışla sonuçlanabilir.

Maksimum enzim indüksiyonu 2-3 hafta görülmez ancak daha sonra, ilaç tedavisinin bırakılmasının ardından en az 4 hafta devam edebilir. Bu tıbbi ürünlerden herhangi biriyletedavi edilen kadınlar DESIRETTe ilave olarak geçici bir bariyer yöntemi kullanmalıdır.Mikrozomal enzimi indükleyen ilaçlarda, bariyer yöntemi eş zamanlı ilaç uygulanan dönemdeve bu ilaçlar bırakıldıktan sonra 28 gün kullanılmalıdır. Karaciğer enzimlerini indükleyenilaçlar ile uzun dönemli tedavi görmekte olan kadınlarda, hormonal olmayan birkontrasepsiyon yöntemi düşünülmelidir.

Medikal karbon ile tedavi sırasında, tabletin içindeki steroidin emilimi ve dolayısıyla kontraseptif etkinlik azalabilir. Böyle bir durumda, bölüm 4.2’de verildiği şekilde, unutulantabletlere ilişkin tavsiyeler geçerlidir.

Oral kontraseptifler başka ilaçların metabolizmalarını etkileyebilir. Bunun sonucunda plazma ve doku konsantrasyonları yükselebilir (örn. siklosporin) ya da azalabilir.

Not: Potansiyel etkileşimlerin belirlenmesi için, eşzamanlı alınan ilaçların ürün bilgilerine başvurulmalıdır.

Laboratuvar testleri:

KOK’lar ile edinilen veriler, kontraseptif steroidlerin belirli laboratuvar testlerinin sonuçlarını etkileyebildiğini göstermektedir. Karaciğer, tiroid, adrenal ve böbrek fonksiyonlarınınbiyokimyasal parametreleri; kortikosteroid bağlayıcı globülin ve lipid/lipoprotein fraksiyonlarıgibi (taşıyıcı) proteinler, karbonhidrat metabolizmasına ilişkin parametreler, koagülasyon vefıbrinoliz parametreleri bunlar arasındadır. Değişiklikler genellikle normal laboratuvararalıkları içinde kalmaktadır. Bu verilerin sadece progestogen içeren kontraseptifler için neölçüde geçerli olduğu bilinmemektedir.