DERMATOP 2.5 mg 30 gr merhem Uyarılar

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dermatop uyarılar, Dermatop zararları, Dermatop önlemler, Dermatop riskler, Dermatop yan etkisi, Dermatop alerji, Dermatop alkol, Dermatop hamileler, Dermatop emzirme, Dermatop araç kullanımı, Dermatop fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yüze sürülürken DERMATOP merhemin göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

Zamanla, düşük dozda uygulanan kortikosteroidler - DERMATOP dahil - konjunktiva ile tekrar tekrar temas ederse, göziçi basıncı artabilir. Bu nedenle, göz çevresine uzunsüreli veya tekrarlanan DERMATOP merhem uygulaması dikkatli risk yarar tayiniyapılarak ve sadece doktor gözetiminde gerçekleştirilmelidir.

Topikal kortikoidler (özellikle potent olanlar) ciltte geniş alanlara uygulanırsa, aşırı miktarda tüketilirse veya uzun süre kullanılırsa emilimleri artarak sistemik yan etkilerehipotalamik-hipofiz-adrenal aks süpresyonuna neden olabilirler.

Cildin zedeli olması veya kapalı tedavi şeklinin (oklüzyon) uygulanması emilimi artırıcı faktörlerdir. Kortikosteroid emiliminebağlısistemik etki riskigözardı

edilemeyeceğinden, infantlarda ve küçük çocuklarda ancak zorunlu kalındığı takdirde kullanılmalıdır. Kullanımı gerektiğinde dozaj etkili olan asgari miktarda tutulmalı veuzun süre kullanımdan kaçınılmalıdır.

Bakteri ve/veya mantar enfeksiyonlarının semptomatik tedavisinde antibakteriyel veya antimikotik tedaviyle birlikte kombine olarak kullanılmalıdır.

TIBBİ ZORUNLULUK OLMADIKÇA GEBELERDE KULLANILMAMALIDIR.

Kullanılması gerektiğinde fazla miktarda veya uzun süre kullanımdan kaçınılmalıdır. Özellikle gebelerde, bebek ve küçük çocuklarda aralıksız olarak 4 haftadan uzun sürekullanılmamalıdır.

İkinci derece enfeksiyonların görüldüğü bildirilmiştir; böyle durumlarda tedavinin geçici olarak durdurulması gerekebilir.

İrritant dermatitin görüldüğü bildirilmiştir; eğer irritasyon gelişirse tedavi durdurulur.

Prezervatif veya diyafram gibi lateks içeren ürünler; ilaç ve lateks ürünün teması lateksin etkinliğini düşürebilir ve bundan kaçınılmalıdır; ilaç intravajinal kullanım için değildir.DERMATOP, lateks prezervatiflerin yırtılmasına veya sızdırmasına neden olabilenparafin maddesi içerir. Bu nedenle DERMATOP ile lateks prezervatiflerin temasındankaçınılmalıdır.

Pediatrik hastalarda; topikal steroidlerle yapılan tedavi sırasında hipotalamik-hipofiz-adrenal aks süpresyonu, Cushing sendromu ve intrakranial hipertansiyon riski artar ve tedavinin bırakılmasını takiben glukokortikostreoid yetmezlik riski artar.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yeterli bilgi yoktur.