DERMATOP 2.5 mg 30 gr merhem Yan Etkileri

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dermatop yan etkileri, Dermatop etkileri, Dermatop zararları, Dermatop belirtileri, Dermatop uyarılar, Dermatop önlemler, Dermatop kilo aldırırmı, Dermatop zayıflatırmı, Dermatop zehirlenmesi, Dermatop cinsellik, Dermatop sorunlar, Dermatop uykusuzluk, Dermatop bağımlılık, Dermatop bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi DERMATOP’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Çok yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan: Seyrek:

Çok seyrek:

Sıklığı bilinmeyen:

10 hastanın en az 1’inde görülebilir.

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastanın birinden az görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki veriler ile belirlenemeyecek kadar az hastada görülebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Seyrek:

• Kaşıntı, kıl kökünde iltihaplanma (folikülit) ve alerjik deri reaksiyonları (yanma, kızarıklık veya sızıntı ile birlikte)

DERMATOP yağlı merhem ürün bilgisine uygun olarak kullanıldığında, 4 haftalık bir tedaviden sonra, atrofi (küçülme), küçük yüzeysel damarların genişlemesi (telanjiektazi) veyaçizgi oluşması gibi yan etkilerle karşılaşılmamıştır.

Yan etkilerin raporlanması

Dermatop merhem tedavisi sırasında hastaların %2-3’ünde yanma hissine neden olabilir. Nadiren kaşıntı, kızarıklık, sızıntı, yanma, sivilce gibi lokal deri lezyonları, kıl foliküllerinin iltihabı görülebilir. Deride yeni bazı değişiklikler görülürse doktora danışılmalıdır. Edinilen tecrübeler, Dermatop merhemin usulüne uygun kullanıldığında, 4 haftalık bir tedaviden sonra bile, atrofi, küçük yüzeysel damarların genişlemesi (teleanjiektazi), çizgi oluşması gibi yan etkilere rastlanmadığını göstermektedir.