DERMATOP 2.5 mg 30 gr merhem Dozu

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dermatop dozu, Dermatop dozaj, Dermatop doz aşımı, Dermatop uygulama, Dermatop kullanım şekli, Dermatop kullanımı, Dermatop kullanım süresi, Dermatop açmı tokmu, Dermatop nedir, Dermatop ne için kullanılır, Dermatop nasıl kullanılır, Dermatop faydaları, Dermatop etkileri, Dermatop günde kaç kez, Dermatop sabah mı akşam mı, Dermatop fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

DERMATOP merhem, akut ve kronik deri hastalıklarının tedavisinde uygundur ve derisi nemli, normal ve kuru olan hastalarda kullanılabilir.

Kullanım süresi ve sıklığı bakımından doktorun önerisine tam olarak uyulmalıdır. Doktorun başka bir önerisi yoksa, derinin hasta olan kısmına DERMATOP merhemgünde 1 defa ince bir tabaka halinde ve mümkünse hafifçe ovuşturularak sürülür.Gerektiği takdirde, günde iki defa kullanılabilir.

Yüze uygulanacaksa göze temas etmemesine dikkat edilmelidir.

Uzun süreli devam tedavisi 4 haftayı geçmemelidir.

Doz hataları: Doz şemasından kısa süreli sapmalar (çok geniş alanlara veya artan miktarlarda uygulama, çok sık kullanım) veya unutulan tek bir doz zararlı etkilere yolaçmaz. Hastaların tedavi şemasından bu tür sapmaları, doktorlarına bilgi vermesi önerilir.

Uygulama şekli

Derinin hasta olan kısmına DERMATOP merhem hafifçe ovuşturularak sürülür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Yeterli klinik çalışma bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Kortikosteroid emilimine bağlı sistemik etki riski gözardı edilemeyeceğinden, infantlarda ve küçük çocuklarda ancak zorunlu kalındığı takdirde kullanılmalıdır. Kullanımıgerektiğinde dozaj etkili olan asgari miktarda tutulmalı ve uzun süre kullanımdankaçınılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yeterli klinik çalışma bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Eğer önerilen dozlar önemli oranda aşılırsa, glukokortikoidlerin lokal yan etkileri (örn. çizgi oluşması, deri atrofisi) gelişebilir. Ayrıca, karakteristik sistemik kortikoid etkilergözardı edilemez.