CYTOTEC 200 mcg 28 tablet Uyarılar

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cytotec uyarılar, Cytotec zararları, Cytotec önlemler, Cytotec riskler, Cytotec yan etkisi, Cytotec alerji, Cytotec alkol, Cytotec hamileler, Cytotec emzirme, Cytotec araç kullanımı, Cytotec fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

CYTOTEC®, NSAİİ tedaviye ihtiyaç duyan ve NSAİİ’lerin tetiklediği ülser

komplikasyonları bakımından risk altında olan bir hasta olmadıkça menopoz öncesi

kadınlarda kullanılmamalıdır.

Bu tip hastalarda CYTOTEC®’in sadece aşağıdaki durumlarda kullanılması tavsiye edilir.

• Hasta etkili kontraseptif önlemler alıyorsa

NSAİİ’lerle tedavi edilirken misoprostol kullanan hastalarda gastrointestinal kanama, ülser ve perforasyon oluşabilir. Doktorlar ve hastalar gastrointestinal semptomların olmadığı durumda bile ülser için alarmda olmalıdırlar ve üst gastrointestinal traktda malignant hastalıklarının olmamasını sağlamak amacıyla tedavi öncesinde endoskopi ve biyopsi yapılmalıdır. Bu ve diğer gerekli görülen araştırmalar, doktor tarafından belirli aralıklarla tekrarlanmalıdır.

Gastrik malignansi varlığı misoprostole verilen semptomatik cevabı engellemez.
Enflamasyonlu bağırsak hastalığı gibi diyareye eğilimi olan hastalarda, diyare riskini azaltmak için misoprostol gıda ile birlikte alınmalıdır ve magnezyum içeren antiasitlerden uzak durulmalıdır.

Dehidrasyon görülen hastalarda kullanımı tehlikelidir. Bu hastalar dikkatli bir şekilde gözlenmelidir.

Hastanın gebe olduğundan şüpheleniliyorsa, ilaç sonlandırılmalıdır.

Klinik çalışmaların sonuçları, CYTOTEC®’in gastrik ve duodenal ülserlerin iyileşmesini hızlandırıcı etkisini gösterdiği dozlarda, hipotansiyona neden olmadığını göstermiştir.
Bununla birlikte serebrovasküler hastalık, koroner arter hastalığı gibi hipotansiyonun neden olabileceği şiddetli komplikasyonlarda ya da hipertansiyonu kapsayan şiddetli periferik vasküler bozukluklarda CYTOTEC® dikkatli kullanılmalıdır.

CYTOTEC®’in gönüllü hastalarda ya da diyabetli hastalarda glukoz metabolizması üzerine yan etkisininin bulunduğuna dair bir bulgu mevcut değildir.

CYTOTEC®’in içeriğinde mide bulantısına ve diyareye sebep olabilen hidrojene kastor yağı bulunmaktadır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CYTOTEC® sersemliğe neden olabilir. Bu nedenle hastalar araç ve makine kullanımı konusunda uyarılmalıdırlar.