CYTOTEC 200 mcg 28 tablet Nedir

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cytotec nedir, Cytotec ne için kullanılır, Cytotec ne ilacı, Cytotec neye yarar, Cytotec ne işe yarar, Cytotec neye iyi gelir, Cytotec kullananlar, Cytotec kullanımı, Cytotec uygulama, Cytotec etkileri, Cytotec faydaları bilgilerini içerir.

2.CYTOTEC nedir ve ne için kullanılır?

CYTOTEC 28 adet tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir.

Tabletler beyaz ile beyazımsı renkte altıgen (hekzagonal) şekildedir.

• CYTOTEC vücudumuzun doğal olarak ürettiği "prostaglandin" adı verilen maddeye benzer olan misoprostol içerir. Prostaglandinler midede ve barsakta üretilir, mukozanın korunmasına yardımcı olur. CYTOTEC "anti-ülser ajanları" olarak bilinen ilaç grubu içinde yer alır.

• CYTOTEC midenizde ya da midenizin boşaldığı yer olan duodenumda ülser oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir. Bu ülserler diklofenak ve naproksen gibi steroid olmayan antienflamatuar ilaçların (NSAİİ) kullanımının sonucunda oluşabilir. NSAİİ'ler midenizdeki ve barsağınızdaki prostaglandin miktarını azaltarak çalışırlar. Bu durum sindirim güçlüğüne ve ülserlerin oluşumuna sebep olur. CYTOTEC

prostaglandinlerle yer değiştirir ve midenizi ve barsağınızı korumaya yardımcı olur. Bu sayede NSAİİ kullanmaya devam edebilirsiniz. CYTOTEC ayrıca mide salgınızdaki asiti azaltır ve bikarbonatı arttırır.

• CYTOTEC var olan ülserlerin iyileşmesinde de kullanılabilir.