CYTOTEC 200 mcg 28 tablet Dozu

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cytotec dozu, Cytotec dozaj, Cytotec doz aşımı, Cytotec uygulama, Cytotec kullanım şekli, Cytotec kullanımı, Cytotec kullanım süresi, Cytotec açmı tokmu, Cytotec nedir, Cytotec ne için kullanılır, Cytotec nasıl kullanılır, Cytotec faydaları, Cytotec etkileri, Cytotec günde kaç kez, Cytotec sabah mı akşam mı, Cytotec fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Duodenal ve gastrik ülserlerin ve NSAll’lerin tetiklediğipeptik ülserlerin tedavisinde: Günde 800 mcg; 2 veya 4 doza bölünmüş olarak kahvaltı ile birlikte ve/veya her ana öğünde ve yatmadan önce alınır.

Semptomlarda iyileşme çabuk olsa bile tedaviye minimum 4 hafta olacak şekilde devam edilmelidir. Hastalarının çoğunda ülser 4 hafta içerisinde iyileşir. Ancak gerekli ise tedaviye 8 haftaya kadar devam edilir. Eğer ülser nüks ederse daha uzun bir tedavi programı gerekebilir.

NSAll’nin tetiklediği peptik ülserlerde profilaksi:

Günde 2, 3 veya 4 kez 200 mcg alınır. Tedaviye gerektiği kadar devam edilir. Doz hastanın klinik durumuna uygun olarak ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

Böbrek yetmezliği: Mevcut verilere göre, böbrek bozukluğu olan hastalarda dozun düşürülmesi gerekebilir (bkz. Bölüm 4.2 Farmakokinetik özellikler, Böbrek yetmezliği).

Karaciğer yetmezliği: CYTOTEC®, organlarda bulunan yağ asidi oksitleyici sistemler tarafından metabolize edilir. Bu nedenle, karaciğer yetmezliği olan hastalarda CYTOTEC®’in metabolizması ve plazma seviyelerinin önemli ölçüde etkilenmesi beklenmez.

Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda CYTOTEC®’in peptik ülserasyon tedavisi ya da NSAİİ’lerin tetiklediği peptik ülser hastalıklarında kullanımı henüz değerlendirilmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı semptomları ve işaretleri:

Misoprostolün insanlardaki toksik dozu belirlenmemiştir. Doz aşımındaki klinik işaretler sedasyon, tremor, konvülziyon, dispne, abdominal ağrı, diyare, ateş, palpitasyon, hipotansiyon ya da bradikardidir.

Doz aşımının tedavisi:

Misoprostol yağ asidi gibi metabolize olur. Doz aşımında diyaliz ile tedavi uygun olacaktır. Doz aşımı vakalarında, ihtiyaç duyulduğunda standart destekleyici ölçümler yapılmalıdır.

Klinik çalışmalarda hastalar üç ay boyunca anlamlı bir yan etki oluşturmaksızın bir günde 1200 mcg’ı tolere etmişlerdir.