CYTOTEC 200 mcg 28 tablet Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cytotec gebelik kategorisi X'dir. Cytotec hamilelik kategorisi, Cytotec gebelik kategorisi, Cytotec emzirme, Cytotec anne sütüne geçer mi, Cytotec laktasyon, Cytotec hamilelerde kullanımı, Cytotec ve bebek, Cytotec kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelikte kategorisi X’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda gebelik bertaraf edilmeden ve tedavi boyunca yeterli kontrasepsiyon yöntemlerinin kullanımının öneminden bahsedilmeden misoprostol ile tedaviye başlanmamalıdır. Eğer gebelikten şüphe ediliyorsa tedavi durdurulmalıdır.

Gebelik dönemi

Misoprostol gebe kadınlarda kontrendikedir. Çünkü misoprostol uterinde daralmalar ve sonucunda düşüklere, erken doğuma, cenin ölümüne ve doğum kusurlarına sebep olur.
Birinci trimesterde misoprostole maruz kalındığında mobius sıra, örn. kafatası sinir paraliziler VI ve VII ve terminal transvers kol kusurları gibi doğuştan özürlü olma riskini iki kat arttırır. Artrigopirozu kapsayan diğer kusurlar gözlenmiştir.

Laktasyon dönemi

Misoprostol annede hızlı bir şekilde biyolojik olarak aktif olan ve anne sütüne geçen misoprostol aside metabolize olur. Misoprostol emziren annelerde kullanılmamalıdır.
Çünkü misoprostolün anne sütüne geçmesiyle emen bebeklerde diyare gibi yan etkilere sebep olabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite