CLARINASE REPETABS 20 tablet Kontrendikasyonları

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clarinase Kontrendikasyonları, Clarinase Sakıncaları, Clarinase etkileri, Clarinase alerji, Clarinase kullanım alanları, Clarinase zararları, Clarinase belirtileri, Clarinase kullanım süresi, Clarinase kullanım şekli, Clarinase etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

CLARINASE REPETABS, bu ürünün etkin maddelerine veya yardımcı maddelerinden herhangi birine veya adrenerjik ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı ya da idiyosenkrazisi bulunanhastalarda kontrendikedir.

CLARINASE REPETABS, psödoefedrin içerdiğinden, geri dönüşümlü olmayan monoamino oksidaz (MAO) inhibitörü tedavisi alan hastalarda ya da bu tür bir tedaviyi takibeden 2 haftaiçinde kontrendikedir. Ayrıca;

- Dar açılı glokomu olan hastalarda,

- İdrar retansiyonu olan hastalarda,

- İskemik kalp hastalığı, taşiaritmi ve şiddetli hipertansiyon gibi kardiyovaskülerhastalıkları olan hastalarda,

- Ciddi koroner arter hastalığı olan hastalarda,

- Hipertiroidizmi olan hastalarda,

- Hemorajik inme veya hemorajik inme riskini artırabilen risk faktörleri hikayesi olanhastalarda kontrendikedir. Bu, psödoefedrinin bromokriptin, pergolid, lisürid,kabergolin, ergotamin, dihidroergotamin gibi diğer vazokonstriktörle kombinasyonuya da gerek oral gerek nazal yoldan nazal dekonjestan olarak kullanılan herhangi birbaşka dekonjestan ilaçla (fenilpropanolamin, fenilefrin, efedrin, oksimetazolin,nafazolin) alfa-mimetik aktivitesine bağlıdır.