CLARINASE REPETABS 20 tablet Etkileşimi

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clarinase etkileşimi, Clarinase etken madde, Clarinase yardımcı maddeler, Clarinase alkol, Clarinase etkileşim, Clarinase kullananlar, Clarinase dozu, Clarinase kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Psikomotor performans çalışmalarında ölçüldüğü gibi, CLARINASE REPETABS alkolle birlikte alındığında, alkolün etkilerini güçlendirici etki göstermez.

CYP3A4 veya CYP2D6’nın bilinen tüm inhibitörleriyle potansiyel etkileşim olabilir ve loratadin düzeylerinde yükselmeye (bkz. Bölüm 5.2) yol açarak istenmeyen olaylarda artışayol açabilir.

Kontrollü çalışmalarda eritromisin, ketokonazol ve simetidin ile eş zamanlı kullanımdan sonra loratadinin plazma konsantrasyonlarında artış görülmüş ancak bu artış klinik yönden anlamlıdeğişikliklere neden olmamıştır (elektrokardiyografik değişiklikler de olmamıştır).

Sempatomimetik ilaçlar ve MAO inhibitörlerinin (geri dönüşümlü veya geri dönüşümlü olmayan) birlikte kullanımı hipertansiyon reaksiyonlarına neden olabilir.

Sempatomimetik ilaçların kullanımı antihipertansif ilaçların etkilerini azaltabilir.

St. John’s wort ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır ancak St. John’s wort loratadin emilim değerlerini değiştirebilir.

Selektif serotonin gerialım inhibitörleri ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamıştır (SSRI) ancak SSRI kullanımı loratadin emilim değerlerini düşürebilir.

Aşağıdaki ilaçlarla kombinasyonlar önerilmemektedir:

Bromokriptin, kabergolin, lisurid, pergolid: vazokonstrüksiyon ve kan basıncında artış riski.

Dihidroergotamin, ergotamin, metilergometrin: vazokonstrüksiyon ve kan basıncı artışı riski

Geri dönüşümlü ve geri dönüşümlü olmayan MAO inhibitör(ler): vazokonstrüksiyon ve kan basıncında artma riski.

Oral ya da nazal yoldan, nazal dekonjestan olarak kullanılan diğer vazokonstrüktörler (fenilpropanolamin, fenilefrin, efedrin, oksimetazolin, nafazolin...): vazokonstrüksiyon riski.

Antasitler, psödoefedrin sülfatın emilimini artırır; kaolin azaltır.