CLARINASE REPETABS 20 tablet Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clarinase dozu, Clarinase dozaj, Clarinase doz aşımı, Clarinase uygulama, Clarinase kullanım şekli, Clarinase kullanımı, Clarinase kullanım süresi, Clarinase açmı tokmu, Clarinase nedir, Clarinase ne için kullanılır, Clarinase nasıl kullanılır, Clarinase faydaları, Clarinase etkileri, Clarinase günde kaç kez, Clarinase sabah mı akşam mı, Clarinase fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Erişkinler ve 12 yaş üzerindeki çocuklar

CLARINASE REPETABS günde 2 kere 1 tablet olarak su ile yutulmalıdır.

CLARINASE REPETABS ile tedavi olabildiğince kısa süreli tutulmalıdır ve semptomlar geçtiğinde tedaviye devam edilmemelidir. Kronik tedavi sırasında psödoefedrinin etkisizamanla azaldığı için, tavsiye edilen tedavi süresi yaklaşık 10 gündür. Üst solunum yolumukozasının konjestif durumu düzeldikten sonra, gerekiyorsa tedaviye sadece loratadin iledevam edilebilir.

Uygulama şekli:

Denetimli salım tablet bütün halinde (ezilmeden, kırılmadan ve çiğnenmeden) bir bardak suyla yutulmalıdır. Tablet aç veya tok alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

CLARINASE REPETABS böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır. (bkz bölüm 4.4).

Pediyatrik popülasyon:

12 yaş altındaki çocuklarda etkililik ve güvenlilik ile ilgili yeterli çalışma olmadığından CLARINASE REPETABS bu popülasyon için önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

CLARINASE REPETABS tablet 60 yaş üzerindeki hastalarda kullanılmamalıdır (bkz bölüm 4.4).

Doz aşımı ve tedavisi

Önerilen dozun pek çok katı üzerindeki loratadinin neden olabileceği sedasyon hariç olmak üzere doz aşımının belirtileri çoğunlukla sempatomimetiktir. Belirtiler, olası ölümcül sonucuda içeren, merkezi sinir sistemi depresyonundan (sedasyon, apne, mental uyanıklıkta azalma,siyanoz, koma, kardiyovasküler kollaps) merkezi sinir sistemi stimulasyonuna (uykusuzluk,halüsinasyon, tremorlar, veya konvülsiyonlar) kadar değişebilir. Diğer belirtiler; başağrısı,anksiyete, idrara çıkma güçlüğü, kas güçsüzlüğü ve gerginliği, öfori, heyecanlanma, solunumyetmezliği, kardiyak aritmiler, taşikardi, palpitasyonlar, susama, terleme, bulantı, kusma,prekordiyal ağrı, baş dönmesi, kulak çınlaması, ataksi, bulanık görme ve hipertansiyon ya dahipotansiyon olabilir. Atropinin etkilerine benzer belirtiler (ağız kuruluğu, fiks ve genişlemişpupiller, flushing, hipertermi ve gastrointestinal belirtiler) ile merkezi sinir sistemistimulasyonu özellikle çocuklarda muhtemeldir. Bazı hastalarda delüzyon vehalüsinasyonların eşlik ettiği toksik psikoz oluşabilir.

Tedavi: Doz aşımı durumunda, semptomatik ve destekleyici tedaviye derhal başlanmalı ve gerekli olduğu sürece devam edilmelidir. Midede kalan etkin maddenin bağlanması amacıylaaktif kömür su ile karıştırılarak verilebilir. Özellikle çocuklarda, serum fizyolojik ile gastritlavaj yapılmalıdır. Erişkinlerde çeşme suyu kullanılabilir. Bir sonraki instilasyondan önce,verilen miktar olabildiğince uzaklaştırılmalıdır. Loratadin hemodiyalizle vücuttan atılamaz veperitonal diyalizle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Acil tedaviden sonra, hasta tıbbi gözetimaltında tutulmalıdır.

Psödoefedrinin doz aşımının tedavisi semptomatik ve destekleyicidir. Stimülanlar (analeptikler) kullanılmamalıdır. Hipertansiyon, bir alfa-bloker ajan ile ve taşikardi bir beta-bloker ajan ile kontrol altına alınabilir. Nöbetleri kontrol etmek amacıyla kısa etkilibarbitüratlar, diazepam veya paraldehit kullanılabilir. Hiperpireksi durumunda, özellikleçocuklarda, hastanın ılık su ile ıslatılmış süngerle silinmesi veya hipotermik battaniyekullanılması gerekli olabilir. Apne solunum desteği ile tedavi edilir.