CLARINASE REPETABS 20 tablet Gebelik

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clarinase gebelik kategorisi C'dir. Clarinase hamilelik kategorisi, Clarinase gebelik kategorisi, Clarinase emzirme, Clarinase anne sütüne geçer mi, Clarinase laktasyon, Clarinase hamilelerde kullanımı, Clarinase ve bebek, Clarinase kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Veri bulunmamaktadır.

Gebelik Dönemi

Deneysel çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm 5.3). İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Hem loratadin hem de loratadin ve psödoefedrin kombinasyonu hayvan çalışmalarında teratojenik değildir. CLARINASE REPETABS’ın gebelik döneminde güvenli kullanımı tespitedilmemiştir; ancak ilaca maruz kalan çok sayıda gebelikten elde edilen deneyim genelpopülasyona kıyasla malformasyon sıklığında herhangi bir artışı ortaya koymamaktadır.

Hayvanlardaki üreme çalışmalarının insanlardaki yanıtı her zaman öngörememesi ve psödoefedrinin vazokonstriktif özellikleri nedeniyle CLARINASE REPETABS gebelikdöneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

CLARINASE REPETABS’in terapötik dozları emziren kadınlara uygulandığı taktirde bebek üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde sütle (hem loratadin hem de psödoefedrin)atılmaktadır. Emziren annelerde psödoefedrine bağlı olarak süt üretiminde azalmabildirilmiştir. CLARINASE REPETABS emzirme döneminde kullanılmamalıdır.