CINETIX 900 mg 20 efervesan tablet Dozu

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cinetix dozu, Cinetix dozaj, Cinetix doz aşımı, Cinetix uygulama, Cinetix kullanım şekli, Cinetix kullanımı, Cinetix kullanım süresi, Cinetix açmı tokmu, Cinetix nedir, Cinetix ne için kullanılır, Cinetix nasıl kullanılır, Cinetix faydaları, Cinetix etkileri, Cinetix günde kaç kez, Cinetix sabah mı akşam mı, Cinetix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

14 yaş üzeri adölesan ve erişkinlerde;

• Solunum yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacıyla günde 1 kez 1 efervesan tablet uygulanır.

• Parasetamol zehirlenmesinde, yükleme dozu; 140 mg/kg, idame dozu ise; 4 saatte bir

70 mg/kg (toplam 17 doz) olarak önerilir.

Uygulama şekli:

CİNETİX oral kullanım içindir.

Bir bardak suda eritilerek içilir. Suda çözülerek kullanıma hazırlanan ilaç bekletilmeden içilmelidir. Efervesan tabletler çiğnenmemeli ve yutulmamalıdır. CİNETİX aç veya tok karnına alınabilir. Bol sıvı alımı CİNETİX’in mukolitik etkisini destekler.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

CİNETİX daha fazla nitrojenli maddenin salgılanmasından kaçınmak amacıyla böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda uygulanmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaş altındaki çocuklarda, CİNETİX’in bu yaş grubuna uygun formunun kullanılması önerilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Asetilsisteinin oral formasötik formları ile bugüne kadar toksik aşırı doz vakası bildirilmemiştir. 11.6 g asetilsistein/gün ile 3 aydan daha uzun süreli tedavilerde hiçbir yan etki gözlenmemiştir. 500 mg/kg’a kadar oral asetilsistein kullanımı ile herhangi bir intoksikasyon belirtisine rastlanmamıştır. Semptomları:

Doz aşımı mide yanması, kusma ve diyareye yol açabilir. Tedavi:

Semptomlara yönelik tedavi uygulanır.

İntravenöz asetilsistein tedavilerinden elde edilen deneyimlere göre asetilsisteinin insanlardaki günlük maksimum dozu 30 g’ dır.