CARBOPLATIN EBEWE 15 ml 150 mg 1 flakon Dozu

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Carboplatin dozu, Carboplatin dozaj, Carboplatin doz aşımı, Carboplatin uygulama, Carboplatin kullanım şekli, Carboplatin kullanımı, Carboplatin kullanım süresi, Carboplatin açmı tokmu, Carboplatin nedir, Carboplatin ne için kullanılır, Carboplatin nasıl kullanılır, Carboplatin faydaları, Carboplatin etkileri, Carboplatin günde kaç kez, Carboplatin sabah mı akşam mı, Carboplatin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Karboplatin kemoterapötik ajanları kullanmada deneyimli doktorların gözetiminde uygulanmalıdır. Sadece IV kullanılır. Karboplatin solüsyon hazırlandıktan sonra kısa süreli enfüzyon şeklinde 15-60 dakikada uygulanır. Flakon içeriği %5'lik glukoz ya da %0.9'luk NaCl solusyonu ile konsantrasyonu 0.5 mg/ml olacak şekilde seyreltilebilir. Hazırlanan bu solüsyon oda sıcaklığında 8 saat, buzdolabında 24 saat stabildir. Karboplatin koruyucu madde içermez; solüsyon belirtilen süreden sonra kullanılmamalıdır.

Karboplatin, antineoplastik aktivitesindeki potansiyel teorik azalma nedeniyle aluminyum içeren enfüzyon setleriyle kullanılmamalıdır.

 Daha önce tedavi edilmemiş, renal fonksiyonları normal olan yetişkinlere 400 mg/m2 dozunda kısa süreli enfüzyon şeklinde (15-60 dak.) verilir. Terapi siklusları 4 haftalık aralarla tekrarlanır. Riskli hastalar (daha önce miyelosupresif etkili ilaçlarla tedavi edilmiş ve/veya radyasyon tedavisi görmüş ya da genel sağlığı bozuk) 300-320 mg/m2 'lık başlangıç dozu ile tedavi edilmelidir. 65 yaşın üzerindeki hastalarda karboplatin dozu hastaların genel durumuna göre ayarlanmalıdır. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi < 60 ml/dak) karboplatin dozu azaltılmalı ve glomerüler filtrasyon hızına göre ayarlanmalıdır. Kan tablosu, trombositler ve renal fonksiyonlar sürekli takip edilmelidir.

 Karboplatinin doz ayarlaması:

Glomerüler filtrasyon Hızı Trombositler     maksimum total doz ( ml/ dak ) (hücre/ mm3 ) (mg)

Çocuklarda kullanımı ile ilgili yeterli deneyim olmadığından spesifik bir doz şeması belirtilmemiştir.