ADACEL POLIO 0.5 ml IM enj. için sus. içeren kul.haz.ENJ. Uyarılar

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Adacel Polio uyarılar, Adacel Polio zararları, Adacel Polio önlemler, Adacel Polio riskler, Adacel Polio yan etkisi, Adacel Polio alerji, Adacel Polio alkol, Adacel Polio hamileler, Adacel Polio emzirme, Adacel Polio araç kullanımı, Adacel Polio fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Ayrı olarak sunulan iğne, kullanıma hazır enjektöre 90 derece döndürülmek suretiyle sıkı bir şekilde takılmalıdır.

Aşıyı uygulamadan önce süspansiyonu düzgün bir şekilde dağıtmak üzere kullanıma hazır enjektörü iyice çalkalayınız.

Parenteral biyolojik ürünler uygulanmadan önce, yabancı partikül ve /veya renk değişikliği olup olmadığını tespit etmek için görsel olarak incelenmelidir. Böyle bir durumun gözlenmesi durumunda aşıyı atınız.

ADACEL POLIO 3 yaşından küçük çocuklarda, birincil bağışıklama amaçlı ya da tekrar doz olarak kullanılmamalıdır.

ADACEL POLIO aşısının herhangi bir dozunun uygulanması öncesinde aşı olacak kişinin ebeveyni veya yetişkinin kendisi bağışıklama geçmişi, mevcut sağlık durumu ve daha önceki bağışıklamalar sonrasındaki herhangi bir yan etki de dahil olmak üzere kişisel geçmişi, aile geçmişi veya yakın zamandaki sağlık durumu hakkında sorgulanmalıdır. Benzer bileşenleri içeren bir aşının önceki enjeksiyonunu izleyen 48 saat içinde ciddi veya şiddetli reaksiyon geçmişi olan kişilerde ADACEL POLIO aşısı uygulaması dikkatlice değerlendirilmelidir.

Tüm enjekte edilebilir aşılarla olduğu gibi, aşının uygulanmasını takiben seyrek anafilaktik reaksiyon görülme ihtimaline karşı hemen kullanmak amacıyla uygun tıbbi tedavi ve denetim hazır bulunmalıdır.

Fraksiyonel dozlar (dozlar < 0,5 mL) verilmemelidir. Fraksiyonel dozların etkilerine ilişkin etkililik ve güvenirlilik belirlenmemiştir.

Bununla birlikte, advers reaksiyonların sıklığını en aza indirmek amacıyla, ADACEL POLIO’nun tekrar dozu ile difteri ve tetanoz içeren aşıların önceki tekrar dozları (DT, Td) arasındaki süre tercihen en az beş yıl olmalıdır.

İntravasküler yoldan vermeyiniz. İğnenin yerleştirilmesinden sonra iğnenin kan damarı içerisine girmediğinden emin olmak için pistonu geri çekiniz.

Tetanoz toksoidi antijeni uygulananlarda yan etkilerin oranlarını ve şiddetini, daha önceki dozların sayısı ve önceden var olan antitoksinlerin seviyesi etkilemektedir.

Özellikle de subkütan dokunun yüzeye yakın katmanlarına uygulandığında, tüm adsorbe aşılarda olduğu gibi enjeksiyon bölgesinde kalıcı bir nodül meydana gelebilir.

Pıhtılaşma hastalığı bulunanlarda veya antikoagülan tedavi gören kişilerde kanama riski nedeniyle, intramusküler enjeksiyonlar dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Artmış lokal reaksiyon riski bulunmasına rağmen, bu gibi durumlarda ADACEL POLIO’nun derin cilt altı enjeksiyon yoluyla uygulanması değerlendirilebilir.

Eğer tetanoz toksoidi içeren bir aşının daha önceki alımı sonrasında Guillain-Barre sendromu veya brakiyal nevrit vakası meydana gelmişse, tetanoz toksoidi içeren herhangi bir aşıyı verme kararı potansiyel faydalara ve muhtemel risklere ilişkin dikkatli bir değerlendirmeye dayanmalıdır.

Tüm aşılarda olduğu gibi ADACEL POLIO ile aşılama da risk altındaki kişilere %100 koruma sağlamayabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ADACEL POLIO'nun araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bir etki yaratması olası değildir.