ADACEL POLIO 0.5 ml IM enj. için sus. içeren kul.haz.ENJ. Gebelik

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Adacel Polio gebelik kategorisi C'dir. Adacel Polio hamilelik kategorisi, Adacel Polio gebelik kategorisi, Adacel Polio emzirme, Adacel Polio anne sütüne geçer mi, Adacel Polio laktasyon, Adacel Polio hamilelerde kullanımı, Adacel Polio ve bebek, Adacel Polio kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategori C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonel/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Ancak, ADACEL POLIO arıtılmış inaktif antijenler içerir ve tek doz olarak uygulanır, bu nedenle çocuk doğurabilecek yaştaki kadınlarda endikedir.

Hormonal kontraseptifler ile ADACEL POLIO’nun birlikte kullanımının, karşılıklı olarak etkinliklerini değiştirdiklerine dair herhangi bir veri yoktur.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonel/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Difteri veya tetanoz toksoidleri, veya inaktive edilmiş çocuk felci virüsü içeren aşıların hamilelerde kullanımı sonrasında hiçbir teratojenik etki gözlenmemiştir. Hamile kadınlarda asellüler boğmaca antijenleri içeren aşıların kullanılması konusunda veri bulunmamaktadır. Bu kombine aşının hamilelik sırasında kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Laktasyon dönemi

ADACEL POLIO’nun insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. ADACEL POLIO’nun süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da ADACEL POLIO tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ADACEL POLIO tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite