ZYBAN 150 mg 60 tablet Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zyban nedir, Zyban ne için kullanılır, Zyban ne ilacı, Zyban neye yarar, Zyban ne işe yarar, Zyban neye iyi gelir, Zyban kullananlar, Zyban kullanımı, Zyban uygulama, Zyban etkileri, Zyban faydaları bilgilerini içerir.

2.ZYBAN nedir ve ne için kullanılır?

ZYBAN, yavaş etki gösteren 60 tabletlik ambalajlar halindedir.

ZYBAN sigarayı bırakmanıza yardımcı olmak için doktorunuz tarafından size reçete edilen bir ilaçtır. ZYBAN, aşırı derecede sigara içen ve içme isteği duyanlarda etki gösterir. Bununla birlikte, sigara içenler, daha önceden sigara içmeyi bırakmayı denemişlerse bile, halen içiyor olmaları gerekir. ZYBAN'ın hastanın sigara içmekten kaçınma kabiliyetini nasıl artırdığı bilinmemektedir. ZYBAN, çeşitli tiplerde kalp veya karaciğer rahatsızlığı olan insanlarda etkili olduğu gösterilmiştir ki bu çeşit rahatsızlıklar sigara içenlerde çok yaygındır. Çalışmalarda, en az 12 ay boyunca ZYBAN alan kişilerin önemli bir bölümü, sigarasız kalmayı becerebilmişledir. Çok sayıdaki hastada, yoksunluk belirtilerinde ve sigara içme arzusunda azalma görülmüştür. ZYBAN, nikotin bağımlılığı olan kişilerde sigara içme arzusunu azaltmıştır. Bu, nikotin replasman (yerine koyma) tedavileri ile aynı değildir. ZYBAN'ın, beyindeki dopamine ve noradrenalin adlı kimyasallarla etkileştiği düşünülmektedir. Bu kimyasallar yoksunluk ve istekle ilintilidir.

TM Zyban GlaxoSmithKline Şirketler Grubunun tescilli markasıdır.

Doktorunuz bu ilacı size, genel sağlık durumunuza ve sigara içme alışkanlığınıza uygun olduğu için seçmiştir. İlacınızı başka birine vermeyin. ZYBAN'la tedavi olmaya karar vermeden önce, siz ve doktorunuz, sizin için olası olabilecek, yararları, zararları ve riskleri tartışmalısınız. Bu kullanma talimatı ZYBAN'ı güvenli bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. ZYBAN'ı halen sigara içmeye devam ederken almaya başlamalısınız ve başladıktan sonraki ikinci hafta içinde sigarayı bırakmak için bir tarih belirlemelisiniz. ZYBAN'ı nasıl kullanacağınızla ilgili daha ayrıntılı bilgi için Bölüm 3'e bakınız.