ZYBAN 150 mg 60 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zyban dozu, Zyban dozaj, Zyban doz aşımı, Zyban uygulama, Zyban kullanım şekli, Zyban kullanımı, Zyban kullanım süresi, Zyban açmı tokmu, Zyban nedir, Zyban ne için kullanılır, Zyban nasıl kullanılır, Zyban faydaları, Zyban etkileri, Zyban günde kaç kez, Zyban sabah mı akşam mı, Zyban fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde kullanımı

Uygulama şekli:

Oral olarak alınır. Gece yatmadan önce alınması önerilmez.

ZYBAN’ın tamamı yutulmalıdır. Tabletler bölünmemeli, ezilmemeli veya çiğnenmemelidir ki bu durum nöbetlerde dahil olmak üzere yan etki görülme sıklığını arttırabilir.

Çalışmalar, yemeklerle birlikte alındığında maruz kalmada artış olabileceğini göstermiştir. (Bkz.
Farmakokinetik özellikler)

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

ZYBAN, karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Hafif ve orta derecede hepatik sirozu olan hastalarda farmakokinetiğinde artan değişkenlikler olduğundan doz sıklığının azaltılması düşünülmelidir (Bkz.
özel kullanım uyanları ve önlemleri). ZYBAN şiddetli hepatik sirozu olan hastalarda çok dikkatli kullanılmalıdır. Bu hastalarda doz günaşırı 150mg’ı aşmamalıdır
(Bkz.
özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Böbrek yetmezliği olan hastalarda düşük dozlarda ve/veya az kullanım sıklığıyla tedaviye başlanmalıdır. Böyle hastalarda bupropiyon ve onun metabolitleri alışılmıştan daha fazla miktarda birikebilir. (Bkz;
özel kullanım uyarıları ve önlemleri)

Pediyatrik popülasyon:

ZYBAN’ın 18 yaş altındaki hastalarda güvenilirliği ve etkililiği kanıtlanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastaların azalmış böbrek fonksiyonlarına sahip olma olasılığı daha fazladır, bu nedenle doz sıklığının azaltılması gerekebilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Maksimum terapötik dozun 10 katı aşılmış dozlarının akut alınması bildirilmiştir. Bu olgularda yan etki olarak bildirilen olaylara ilaveten aşırı dozaj sersemlik ve bilinç kaybı dahil semptomlarla sonuçlanmıştır.

Tedavi: Aşırı dozaj durumunda hastanın hastaneye yatırılması önerilir. EEG ve hayat bulgular gözlenmelidir.

Uygun havayolu, oksijenlerime ve ventilasyon sağlanmalıdır. Aktif kömür kullanılması önerilir. Bupropiyon için spesifik antidot bilinmemektedir. Klinik olarak endike olduğu şekilde diğer müdahaleler yapılmalıdır.