WINCEF PLUS 200/62.5 mg 20 film kaplı tablet Uyarılar

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef Plus uyarılar, Wincef Plus zararları, Wincef Plus önlemler, Wincef Plus riskler, Wincef Plus yan etkisi, Wincef Plus alerji, Wincef Plus alkol, Wincef Plus hamileler, Wincef Plus emzirme, Wincef Plus araç kullanımı, Wincef Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Böbrek yetmezliği olan hastalarda ve aynı zamanda diyalize giren hastalarda WİNCEF PLUS dozunun ayarlanması gerekebilir. WİNCEF PLUS diyaliz yoluyla kolayca uzaklaştırılabilir.Diyaliz hastaları dikkatle izlenmeli ve bu hastalara WİNCEF PLUS, diyalizin hemensonrasında verilmelidir.

WİNCEF PLUS, öyküsünde komplike gastrointestinal hastalık, özellikle kronik koliti bulunan hastalara dikkatle reçete edilmelidir.

Sefalosporin antibiyotikler, penisilinlere karşı alerjisi olduğu bilinen ya da bundan kuşkulanılan hastalara son derecede büyük bir dikkatle uygulanmalıdır. Penisiline karşıalerjisi olduğu bilinen hastaların yaklaşık %5’i, sefalosporinlere karşı çapraz reaktivitegösterirler. Hem penisilin hem de sefalosporin alan bireylerde de ciddi akut hipersensitivitereaksiyonları (anaflaksi) bildirilmiştir ve anaflaksi ile birlikte çapraz hiperreaktiviteoluşabileceği bilinmektedir. Eğer, WİNCEF PLUS’a karşı bir alerjik reaksiyon gelişir ise,uygulamaya son verilir ve uygun tedaviler başlatılır. Şiddetli anaflaksi, klinik olarakbelirtildiği şekilde, uygun bir acil tedaviyi gerektirir.

WİNCEF PLUS ve diğer geniş spektrumlu antibiyotikler ile tedavi sırasında, intestinal florada oluşan değişiklikler, antibiyotiklere bağlı diyare ile sonuçlanabilir; ayrıca Clostridium diffıciletoksinine bağlı olarak psödomembranöz kolit gelişebilir. İlgili antibiyotik ile tedavi esnasındaya da tedaviden sonra hastalarda, dehidratasyon ile birlikte ya da dehidratasyonbulunmaksızın, orta ile şiddetli derecede ya da yaşamı tehdit edici diyare oluşabilir. WİNCEFPLUS veya herhangi bir geniş spektrumlu antibiyotik alan ve inatçı diyaresi olan her hangi birhastada, bu tanıyı göz önünde bulundurmak önemlidir.

Sodyum uyarısı

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan az sodyum ihtiva eder; bu dozda herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

Laktoz uyarısı:

Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

Seftibutenin altı aydan daha küçük bebeklerdeki etkinliği ve güvenliği belirlenmemiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.