WINCEF PLUS 200/62.5 mg 20 film kaplı tablet Dozu

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef Plus dozu, Wincef Plus dozaj, Wincef Plus doz aşımı, Wincef Plus uygulama, Wincef Plus kullanım şekli, Wincef Plus kullanımı, Wincef Plus kullanım süresi, Wincef Plus açmı tokmu, Wincef Plus nedir, Wincef Plus ne için kullanılır, Wincef Plus nasıl kullanılır, Wincef Plus faydaları, Wincef Plus etkileri, Wincef Plus günde kaç kez, Wincef Plus sabah mı akşam mı, Wincef Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Diğer oral antibiyotiklerle olduğu gibi, tedavi süresi genellikle beş ila on gün arasında değişebilmektedir. Streptococcus pyogenes’e bağlı enfeksiyonların tedavisi için WİNCEFPLUS’ın terapötik dozu en az 10 gün süreyle alınmalıdır.

Yetişkinlerde önerilen WİNCEF PLUS dozu günde 400 mg/125 mg’dır. Aşağıdaki endikasyonların tedavisi için günde bir defa 400 mg/125 mg dozajında verilebilir: akutbakteriyel sinüzit, akut bronşit, kronik bronşitin akut alevlenmeleri ve komplike olan veolmayan idrar yolu enfeksiyonları.

Toplumdan edinilmiş pnömoni tedavisi için oral tedavinin uygun olduğu hastalarda, önerilen dozaj 12 saatte bir 200 mg/62,5 mg’dır.

Tonsillit ile birlikte olan ve olmayan farenjit, efüzyonlu akut otitis media ve komplike olan ve olmayan üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisi için günde tek doz uygulanabilir.

45 kg’dan daha ağır ve 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu önerilmektedir.

Uygulama şekli:

Film kaplı tabletler bir miktar su ile alınmalıdırlar.

Emilimi arttırmak için yemek başlangıcında alınması önerilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Erişkin hastalar: Kreatinin klerensi değerleri 50 mL/dak’mn altına inmedikçe, WİNCEF PLUS’ın farmakokinetikleri doz ayarlamasını gerektirecek seviyede etkilenmemektedir. Buhastalarda doz ayarlaması için talimatlar tabloda verilmektedir.

Tablo 1: Böbrek Yetmezliği Bulunan Erişkin Hastalarda WİNCEF PLUS Dozunun Ayarlanması

Kreatinin Klerensi mL/dak. > 5030-495-29

Her 24 saat için

WİNCEF PLUS Dozu 400mg/125mg 200mg/62,5mg 100 mg/31,25mg

Eğer doz sıklığında ayarlama yapılması tercih edilirse, WİNCEF PLUS’ın 400 mg/125 mg’lık dozu kreatinin klerensi 30-49 mL/dak olan hastaya her 48 saatte bir (iki günde bir)uygulanabilir ve eğer kreatinin klerensi 5-29 mL/dak ise her 96 saatte bir (4 günde bir)uygulanabilir.

Haftada iki ya da üç kez hemodiyalize giren hastalarda, her hemodiyaliz seansının sonunda tek doz 400 mg/125 mg WİNCEF PLUS uygulanabilir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalı ve karaciğer fonksiyon testleri düzenli aralıklarla ölçülmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

Vücut ağırlığı 45 kg’m üzerinde olan veya 10 yaşından büyük çocuklarda erişkin dozu (400 mg/125 mg) kullanılır. 6 ay ve üzeri çocuklarda seftibuten dozu 9 mg/kg/gün (maksimumgünlük 400 mg seftibuten) olacak şekilde WİNCEF PLUS süspansiyon kullanılması önerilir.Geriyatrik popülasyon:

Bu yaş grubundaki hastalarda normal erişkin doz tavsiyelerine uyulur.

Doz aşımı ve tedavisi

Seftibutenin kazara yüksek dozda alınması nedeniyle herhangi bir zehirlenme belirtisi görülmemiştir. Spesifik antidotu olmadığından, gerekirse mide lavajı uygulanır. Hemodiyalizsonucu önemli miktarda WİNCEF PLUS vücuttan uzaklaştırılabilir. Periton diyaliz ilevücuttan etkili bir şekilde uzaklaştırıldığı tespit edilmemiştir.

Günde 2 gram’a kadar tek doz seftibuten alan sağlıklı erişkin gönüllülerde, ciddi bir yan etki görülmemiştir ve tüm klinik ve laboratuvar sonuçları normal sınırlar içerisinde kalmıştır.