WINCEF PLUS 200/62.5 mg 20 film kaplı tablet Gebelik

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef Plus gebelik kategorisi B'dir. Wincef Plus hamilelik kategorisi, Wincef Plus gebelik kategorisi, Wincef Plus emzirme, Wincef Plus anne sütüne geçer mi, Wincef Plus laktasyon, Wincef Plus hamilelerde kullanımı, Wincef Plus ve bebek, Wincef Plus kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

Seftibuten/klavulanik asit için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar seftibuten ve klavulanik asidin, gebelik,embriyonal/fetal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya dadolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemiştir. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.Laktasyon dönemi

Emziren annelerde seftibutenin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Klavulanik asit anne sütüne geçer. Klavulanik asidin anne sütü alan süt çocukları üzerindeki etkisi ile ilgiliherhangi bir bilgi yoktur. WİNCEF PLUS emzirme döneminde sadece tedaviyi uygulayanhekimin fayda/risk değerlendirmesinden sonra kullanılabilir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, seftibutenin gebelik, embriyonal/fetal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Klavulanik asit ile ilgili veri bulunmamaktadır.