WINCEF PLUS 200/62.5 mg 20 film kaplı tablet Etkileşimi

Celtis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Wincef Plus etkileşimi, Wincef Plus etken madde, Wincef Plus yardımcı maddeler, Wincef Plus alkol, Wincef Plus etkileşim, Wincef Plus kullananlar, Wincef Plus dozu, Wincef Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Yüksek doz alüminyum magnezyum hidroksit antiasiti, ranitidin ve tek doz intravenöz teofılin ile seftibutenin etkileşimlerine ait çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalara göre belirgin bir ilaçetkileşimi oluşmamıştır. WİNCEF PLUS’m oral yoldan uygulanan teofılinin plazma düzeylerive farmakokinetiği üzerine etkileri bilinmemektedir.

Seyrek olarak seftibuten dahil sefalosporinler, özellikle önceden oral antikoagülan tedavisi stabilize hastalarda protrombin aktivitesini azaltarak protrombin zamanının uzamasına nedenolabilir. Belirtildiği şekilde ekzojen Vitamin K uygulanan ve risk altındaki hastalardaprotrombin zamanı veya Uluslararası Normalleştirilmiş Oran (INR) izlenmelidir.

Bugüne kadar herhangi bir anlamlı ilaç etkileşimi bildirilmemiştir. WİNCEF PLUS ile hiçbir bilinen kimyasal ya da laboratuvar testi etkileşimi kaydedilmemiştir. Diğer sefalosporinlerinkullanımı sırasında, yalancı pozitif direkt Coombs testi bildirilmiştir. Ancak seftibutenindirekt Coombs in vitro reaksiyonlara yol açıp açmadığının incelenmesi için sağlıklıinsanlardan alman kırmızı küreler ile yapılan testlerin sonuçları, 40 mcg/mL gibi yüksekkonsantrasyonlarda bile, hiçbir pozitif reaksiyon göstermemiştir.

Birlikte alınan yemekler seftibutenin etkinliği ile etkileşime geçmemektedir. Klavulanik asidin emilimi yemek başlangıcında uygulandığında artar