VIROMED 500 mg 42 film kaplı tablet Etkileşimi

World Medicine Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Viromed etkileşimi, Viromed etken madde, Viromed yardımcı maddeler, Viromed alkol, Viromed etkileşim, Viromed kullananlar, Viromed dozu, Viromed kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Valasiklovirin nefrotoksik ilaç ürünleri ile kombine kullanım durumlarında (özellikle renal fonksiyonu bozulmuş hastalar olmak üzere) dikkat gösterilmelidir ve bu hastalarda renalfonksiyon takibi gerekmektedir. Bu durum, aminoglikozidler, organoplatin bileşikleri,iyotlanmış kontrast ortamı, metotreksat, pentamidin, foskamet, siklosporin ve takrolimus ileeşzamanlı uygulama için geçerlidir.

Asiklovir aktif renal tübüler sekresyon aracılığıyla büyük oranda değişmeden idrarla atılır. 1000 mg valasikloviri takiben, simetidin ve probenesid asiklovirin renal klerensini azaltır veasiklovirin AUC’sini, asiklovirin aktif renal sekresyonunun inhibisyonu ile sırasıyla yaklaşık%25 ve %45 oranında artırır. Valasiklovir ile birlikte alınan simetidin ve probenesid asiklovirAUC’sini yaklaşık %65 artırmıştır. Aktif tübüler sekresyonu inhibe eden veya onunla yarışaneşzamanlı olarak uygulanan diğer ilaçlar (örn. tenofovir dahil) bu mekanizma ile asiklovirkonsantrasyonlarını artırabilir. Benzer şekilde, valasiklovir uygulaması eşzamanlı olarakuygulanan maddenin plazma konsantrasyonlarını artırabilir.

HERPES LABİALİS TEDAVİSİNDE VE CMV ENFEKSİYON VE HASTALIĞININ ÖNLENMESİNDE

Yüksek dozda valasiklovir alan hastalarda (4 g/gün ve daha fazla) birlikte kullanıldıklarında eliminasyon için asiklovirle yanşan ilaçlar verilirken, bir ya da iki ilacın veya metabolitlerininplazma düzeylerindeki artış potansiyeli nedeniyle, dikkat edilmelidir. Organ naklihastalarında bağışıklık sistemini baskılayıcı ajan olarak kullanılan mikofenolat mofetil ile oralasiklovirin birlikte verilmesi sonucunda, asiklovir ve mikofenolat mofetilin inaktifmetabolitinin plazma/zaman eğrisinin altında kalan alanların (EAA) arttığı görülmüştür.

Böbrek fizyolojisinin başka özelliklerini etkileyen ilaçlarla (siklosporin, takrolimus) birlikte eğer yüksek doz VİROMED (4 g/gün ve daha fazla) uygulanacaksa böbrek fonksiyonlarınıntakibi ile birlikte dikkatli olunması gerekmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin klinik etkileşim çalışması yürütülmemiştir.