VENTILAR 4 mg 28 çiğneme tableti { Umut İlaç } Etkileşimi

Umut Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ventilar etkileşimi, Ventilar etken madde, Ventilar yardımcı maddeler, Ventilar alkol, Ventilar etkileşim, Ventilar kullananlar, Ventilar dozu, Ventilar kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Montelukast astım profılaksisinde ve astımın kronik tedavisinde rutin olarak kullanılan diğer tedavilerle birlikte uygulanmış ve istenmeyen reaksiyonlarda belirgin bir artışgörülmemiştir. İlaç etkileşim çalışmalarında montelukastın önerilen klinik dozu aşağıdakiilaçların farmakokinetik özellikleri üzerinde klinik yönden önemli etkilere yol açmamıştır:teofılin, prednizon, prednizolon, oral kontraseptifler (noretindron 1 mg/etinil estradiol 35mcg), terfenadin, digoksin ve varfarin.

Spesifik etkileşim çalışmaları yapılmamış olmasına rağmen, klinik çalışmalarda montelukast yaygın biçimde reçetelenen geniş bir yelpazedeki ilaçlarla birlikte uygulanmış veistenmeyen klinik etkileşimlere dair kanıtlar bulunmamıştır. Bu ilaçlar tiroid hormonları,sedatif hipnotikler, non-steroidal antienflamatuvar ajanlar, benzodiazepinler vedekonjestanları içermektedir.

Karaciğer metabolizmasını indükleyen fenobarbital, montelukastın tekli 10 mg dozundan sonra montelukast EAA’sım yaklaşık % 40 oranında azaltmıştır. VENTİLAR dozundaayarlama önerilmez. Fenobarbital veya rifampin gibi sitokrom P450’nin güçlü enzimindükleyicileri VENTİLAR ile birlikte uygulanırken uygun klinik takip yapılması önerilir.

Bu etkileşmeme bulgulan belli doz ve uygulama şekilleriyle ilişkilidir. Montelukast hepatik

CYP3A4 ile metabolize olur ve fenitoin, fenobarbital, rifampisin ve St. John’s wort gibi bu enzimin indükleyicisi olan maddeler ile beraber verildiğinde plazma değerinde azalmaolur. CYP2C9’un indükleyicileri montelukastın plazma düzeylerini/etkilerini azaltabilir(Örneğin; karbamezapin, fenobarbital, fenitoin, rifampisin, rifapentin ve sekobarbital).

Yine CYP3A4 indükleyicileri de montelukastın plazma düzeylerini/etkilerini azaltabilir. (Örneğin; aminoglutetimid, karbamezapin, nafsilin, nevirapin, fenobarbital, fenitoin verifampisin).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

VENTİLAR pediyatrik popülasyon üzerinde çalışılmamıştır.