PRAKTEN 5 ml 2 mg 240 ml şurup Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prakten gebelik kategorisi B'dir. Prakten hamilelik kategorisi, Prakten gebelik kategorisi, Prakten emzirme, Prakten anne sütüne geçer mi, Prakten laktasyon, Prakten hamilelerde kullanımı, Prakten ve bebek, Prakten kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Siproheptadin HCl için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Gebelerde yapılmış yeterli çalışma mevcut değildir. Bu nedenle gebe kadınların kullanımında risk ve yarar faktörü göz önünde bulundurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

PRAKTEN’in terapötik dozları emziren kadınlara uygulandığı takdirde, siproheptadin HCl -memedeki çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde- anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Tavşan, fare ve ratlar üzerinde yapılan reprodüksiyon çalışmalarında spiroheptadin insan kullanım dozlarının 32 katı verilmiş, fertilite üzerinde olumsuz bir etki göstermemiştir.