PRAKTEN 5 ml 2 mg 240 ml şurup Dozu

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prakten dozu, Prakten dozaj, Prakten doz aşımı, Prakten uygulama, Prakten kullanım şekli, Prakten kullanımı, Prakten kullanım süresi, Prakten açmı tokmu, Prakten nedir, Prakten ne için kullanılır, Prakten nasıl kullanılır, Prakten faydaları, Prakten etkileri, Prakten günde kaç kez, Prakten sabah mı akşam mı, Prakten fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Çocuklarda;

2-6 yaş arasında günde 3 defa 1 ölçek (2 mg) önerilir. Günlük doz 12 mg’ı aşmamalıdır.

7-14 yaş arasında günde 3 defa 2 ölçek (4 mg) verilmelidir. Günlük doz 16 mg’ı aşmamalıdır.

Yetişkinlerde;

Erişkinlerde günlük doz 0.5 mg/kg/gün’ü geçmemelidir.

Terapötik sınırlar 4 ila 20 mg arasındadır; hastaların büyük çoğunluğu günde 12 ila 16 mg’a ihtiyaç duyarlar. Bazı özel hastalar uygun bir tedavi için 32 mg’a dahi ihtiyaç duyabilir. Günde 3 defa 4 mg (2 ölçek)’lik bir dozla başlanması ve daha sonra hastanın ağırlığına ve cevabına göre dozun ayarlanması önerilmektedir.

Uygulama şekli:

Oral olarak uygulanır (ölçekli kaşığıyla önerilen miktarlarda alınır).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Çalışma yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

2 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmez.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Antihistaminiklerin aşırı dozlarda alınması, özellikle çocuklarda santral sinir sistemi depresyonundan, stimülasyona kadar değişebilecek reaksiyonlara ve belirtilere yol açabilir. Bundan başka atropine benzer etkiler de görülür (ağız kuruluğu, dilate olmuş pupil, yüzde kızarıklık, gastrointestinal belirtiler). Bu belirtiler sırasında kendiliğinden kusma meydana gelmemiş ise, hasta kusturulmalıdır. Kusturma imkanı bulunmayan durumlarda izotonik sodyum klorür solüsyonu ile mide yıkanmalıdır. Bağırsakları hızla boşaltabilmek için kullanılacak tuzlu katartikler de yararlıdır. Bu tedavi sırasında hiç bir zaman uyarıcılar kullanılmamalıdır. Hipotansiyon durumlarında vazopressörler uygulanabilir.