UTESEL 0.2 mg 1 ml 3 ampül Uyarılar

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Utesel uyarılar, Utesel zararları, Utesel önlemler, Utesel riskler, Utesel yan etkisi, Utesel alerji, Utesel alkol, Utesel hamileler, Utesel emzirme, Utesel araç kullanımı, Utesel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

UTESEL ani hipertansiyona ve serebrovasküler olaylara neden olma olasılığı nedeniyle rutin olarak intravenöz yolla uygulanmamalıdır. Eğer intravenöz uygulamanın hayatkurtarma bakımından gerekli olduğu düşünülüyorsa, UTESEL (metilergobasin maleat) 60saniyeden daha uzun sürede yavaşça verilmeli ve dikkatli kan basıncı monitörizasyonuyapılmalıdır. İntraarteriyel veya periarteriyel enjeksiyondan kesinlikle kaçınılmalıdır.

Koroner Arter Hastalığı

Koroner arter hastalığı veya koroner arter hastalığı riski olan (örn: sigara içme, obezite, diyabet, yüksek kolesterol) kişilerin, metilergobasinin tetiklediği vazospazma bağlımiyokard iskemi ve enfarktüs görülme yatkınlığı fazladır.

Yanlış Kullanım

Metilergobasin maleatın yeni doğanlarda yanlış kullanımına bağlı olarak bildirilen raporlarda belirtilen semptomlar; nefes darlığı, konvülsiyonlar, siyanoz ve oligüridir.Genellikle semptomatik tedavi uygulanır. Ancak ciddi olgularda solunum vekardiyovasküler destek gerekir. Yeni doğanlarda kullanılan K vitamini ve Hepatit B aşılarıyerine yanlışlıkla uygulanabileceğinden, bu tür kullanım hatalarını önlemek için, UTESELyeni doğanlarda uygulanan ilaçlarla bir arada değil, ayrı yerde tutulmalıdır.

Sepsis, obliteratif vasküler hastalık, hepatik veya renal yetmezlikte hasta dikkatle takip edilmelidir. Aynı zamanda doğumun ikinci aşamasında da dikkat edilmelidir. Spontanayrılma için yeterli zaman tanınması ve uygun teknikler uygulanması halinde kalanplasentanın manuel olarak çıkarılmasına nadir olarak gerek duyulur.

UTESEL her 1 ml’sinde 23 mg’dan daha az sodyum ihtiva eder. Sodyuma bağlı herhangi bir olumsuz etki beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma üzerine herhangi bir olumsuz etkisi bildirilmemiştir. Ancak sersemlik hissi ve nöbetlere yol açma olasılığı nedeniyle UTESEL kullanımı sırasında araçve makine kullanılması önerilmez.