UTESEL 0.2 mg 1 ml 3 ampül Etkileşimi

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Utesel etkileşimi, Utesel etken madde, Utesel yardımcı maddeler, Utesel alkol, Utesel etkileşim, Utesel kullananlar, Utesel dozu, Utesel kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

CYP 3A4 inhibitörleri (örn. makrolid antibiyotikler ve proteaz inhibitörleri)

Bazı ergot alkaloidi ilaçlar (dihidroergotamin ve ergotamin) ile potent CYP 3A4 inhibitörlerinin birlikte kullanımında serebral iskemi ve/veya ekstremitelerin iskemisinesebep olan vasospazm görüldüğüne dair nadir ciddi advers olay raporları vardır.Metilergobasinin tek başına kullanımında etkileşim bildirilmemekle birlikte, potent CYP3A4 inhibitörleri metilergobasin ile birlikte kullanılmamalıdır. Daha potent CYP 3A4inhibitörlerine makrolid antibiyotikler (örn. eritromisin, troleandomisin, klaritromisin), HIVproteaz veya ters transkriptaz inhibitörleri (örn. ritonavir, indinavir, nelfinavir, delavirdin)veya azol antifungaller (örn. ketakonazol, itrakonazol, varikonazol) örnek verilebilir. Dahaaz potent CYP 3A4 inhibitörleri de dikkatle kullanılmalıdır. Daha az potent inhibitörlersakinavir, nefazodon, flukonazol, greyfurt suyu, fluoksetin, fluvoksamin, zileuton veklotrimazolü içerir. Bu liste çok geniş kapsamlı değildir ve metilergobasin maleat ile birliktekullanılması düşünülen diğer ajanların CYP 3A4 enzimi üzerindeki etkisi dikkatealınmalıdır.

CYP 3A4 indükleyicileri

Nevirapin, rifampisin gibi kuvvetli CYP 3A4 indükleyicilerinin metilergobasin maleatın farmakolojik etkilerini azaltabilir.

Beta-Blokerler

Metilergobasin maleat beta-bloker ile birlikte dikkatli kullanılmalıdır. Beta-blokerler ile birlikte kullanımı ergot alkaloitlerinin vazokonstriktör etkisini artırabilir.

Anestezikler

Halotan ve metoksifluran gibi anestezikler metilergobasin maleatın oksitosik etkisini azaltabilir.

Gliseril trinitrat ve diğer antianginal ilaçlar

Metilergobasin maleat vazokonstriksiyon meydana getirmesine bağlı olarak gliseril trinitratın ve diğer antianginal ilaçların etkisini azaltması beklenmektedir.

Diğer sitokrom P450 izoenzimlerini içeren farmakokinetik etkileşimler bilinmemektedir.

UTESEL (metilergobasin maleat) diğer vazokonstriktörler, ergot alkaloidleri veya prostaglandinler ile aynı zamanda kullanıldığında dikkat edilmelidir.