UTESEL 0.2 mg 1 ml 3 ampül Gebelik

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Utesel gebelik kategorisi C'dir. Utesel hamilelik kategorisi, Utesel gebelik kategorisi, Utesel emzirme, Utesel anne sütüne geçer mi, Utesel laktasyon, Utesel hamilelerde kullanımı, Utesel ve bebek, Utesel kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

UTESEL doğum sonrası ve düşükte endike olduğundan, bu hasta grubu için kullanımı bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi:

UTESEL uterotonik etkisi nedeni ile gebelik döneminde kontrendikedir (Bkz. 4.3), ancak doğumdan sonra uterusun eski haline dönmesi, hemorajinin azaltılması ve doğumun üçüncübasamağının kısaltılması için kullanılır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi:

UTESEL emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

UTESEL’in anne sütü salgısını azalttığı ve anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Emziren kadınların ilacı bir kaç gün kullanması ile emzirilen bebeklerde zehirlenmeye dair izolebildirimler vardır. Şu semptomlardan biri veya birkaçı gözlemlenmiş (ve ilacın kesilmesi ileyok olmuştur) kan basıncı yükselmesi, bradikardi veya taşikardi, kusma, ishal, huzursuzluk,klonik kramplar. Çocuğa yan etki olasılığı ve süt salgısının azalması nedeni ile UTESEL’inemzirme sırasında kullanımı önerilmez.

Son doz uygulandıktan sonra emzirmek için en az 12 saat beklenmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

Metilergobasin maleatın mutajenez ve fertilite üzerine etkisi saptanmamıştır.