UFT 36 kapsül Etkileşimi

Merck Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Uft 36 etkileşimi, Uft 36 etken madde, Uft 36 yardımcı maddeler, Uft 36 alkol, Uft 36 etkileşim, Uft 36 kullananlar, Uft 36 dozu, Uft 36 kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Başka ilaçlarla eşzamanlı alındığında UFT ’nin farmakokinetik etkileşimi resmen incelenmemiştir.

5-florourasil veya pro-ilaçlarının, endojen ve florinlenmiş pirimidinlerin katabolizmasından sorumlu bir enzim olan dihidropirimidin dehidrojenazı (DPD) inhibe eden tıbbi ürünler ile bir arada uygulanması, potansiyel olarak fatal olabilecek floropirimidin toksisitesine yol açabilir.

Dolayısıyla UFT, dihidropirimidin dehidrojenaz inhibitörleri ile bir arada uygulanmamalıdır.

Bir DPD inhibitörü ile tedavi edilen hastalarda, enzim aktivitesinin düzelmesine izin vermek için UFT uygulamasından önce bir zaman aralığı bırakılmalıdır. Brivudin gibi geri dönüşümsüz DPD inhibitörleri ile tedavi edilen hastalarda 4 haftalık zaman aralığı ve gimerasil gibi geri dönüşümlü DPD inhibitörleri ile tedavi edilen hastalarda 7 günlük zaman aralığı bırakılmalıdır.

UFT ile tedavinin sonlanmasından sonra, tegafurun eliminasyonuna izin vermek için herhangi bir DPD inhibitörünün uygulanmasından önce 7 günlük zaman aralığı bırakılmalıdır.

UFT tedavisi başladıktan sonra Varfarin tedavisinde stabilize edilen hastalarda protrombin zamanı (PT) ve Uluslararası Normalize Oranın (INR) belirgin ölçüde yükseldiği bildirilmiştir.

Eşzamanlı olarak UFT ve fenitoin kullanan hastalarda, artmış fenitoin plazma konsantrasyonları ve buna bağlı olarak fenitoin intoksikasyonu belirtileri bildirilmiştir. (bakınız bölüm 4.4).

İn vitro olarak, tegafur kısmen CYP2A6 ile metabolize edilmektedir (bakınız bölüm 4.3). UFT’nin bu enzimin substratları ve inhibitörleri (mesela kumarin, metoksipsoralen, klotrimazol, ketokonazol, mikonazol) ile kombinasyonu dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır. Tegafur da urasil de, CYP3A4 veya CYP2D6’nin in vitro etkinliğini belirgin ölçüde inhibe etmemektedir. Ayrıca, in vitro olarak, tegafur CYP1A1, -1A2, -2B6, -2C8, -2C9, -2C19, -2D6, -2E1, veya -3A4 ile metabolize edilmemektedir ve bu da bu enzimlerle metabolize edilen ilaçlarla herhangi bir etkileşim olmayacağını düşündürmektedir.