UFT 36 kapsül Dozu

Merck Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Uft 36 dozu, Uft 36 dozaj, Uft 36 doz aşımı, Uft 36 uygulama, Uft 36 kullanım şekli, Uft 36 kullanımı, Uft 36 kullanım süresi, Uft 36 açmı tokmu, Uft 36 nedir, Uft 36 ne için kullanılır, Uft 36 nasıl kullanılır, Uft 36 faydaları, Uft 36 etkileri, Uft 36 günde kaç kez, Uft 36 sabah mı akşam mı, Uft 36 fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinlerde : UFT Kapsül 300 mg/m2/gün tegafur ve 672 mg/m2/gün urasil, ile 90 mg/gün oral kalsiyum folinatın kombinasyonu olarak üçe bölünmüş eşdeğer dozlar şeklinde uygulanır (tercihen 8 saatte bir). Kalsiyum folinat da UFT ile aynı anda alınmalıdır. Dozlar 28 günlük tedavi evresi süresince öğünlerden en az 1 saat önce veya 1 saat sonra alınmalıdır.

Sonraki tedavi evresine, UFT/kalsiyum folinat alınmadan geçen 7 günden sonra başlanmalıdır ( her bir tedavi döngüsü 35 gündür). Alınacak günlük doz vücut yüzey alanına göre aşağıda gösterilmiştir.

Doz ayarlama : toksisiteyi kontrol altında tutmak için, aşağıdaki doz azaltma ve; tedaviyi sonlandırma kılavuzları sunulmaktadır.

En kötü Genel Toksisite Kriterleri (CTC) Toksisite Derecesi

UFT Doz Modifikasyonu*

Non-Hematolojik Toksisite (diyare dahil)

0 - 1

Değişiklik yok

2

Toksisite < 1. dereceye kadar tedaviye ara verilir. Devam eden dozda değişiklik yapılmaz

3 - 4

Toksisite < 1. dereceye kadar tedaviye ara verilir. Takip eden doz 1 kapsül/gün olarak azaltılır. Doz azaltma, devam eden tedavi kürü için ve tedavinin kalan süresi içinde uygulanır.

Hematolojik Toksisite (granülosit veya platelet sayımına bağlı olan)

0 - 1

Değişiklik yok

2 - 4

Granülosit >1500/mm3 ve platelet >100.000/mm3 olana kadar tedaviye ara verilir.

Hematolojik Toksisite: Yeniden tedavi

0 - 2

Değişiklik yok

3 - 4

Takip eden doz 1 kapsül/gün olarak azaltılır. Doz azaltma devam eden tedavi kürü için ve tedavinin kalan süresi içinde uygulanır.

* UFT kapsül dozu günde < 3 kapsül olması gerekse bile, kalsiyum folinat dozu değiştirilmez, aynen korunur. UFT tedavisine ara verilecek olursa kalsiyum folinata da ara verilmelidir. UFT tedavisine ara verildiğinde, 28 günlük tedavi küründen eksik kalan dozlar daha sonra alınmamalıdır.

Ergenlik çağındaki gençler, çocuklar ve bebekler: UFT ve kalsiyum folinat kombinasyonunun güvenilirlik ve etkinliği bu grup hastalarda belirlenmediğinden kullanılmamalıdır (bakınız bölüm 4.3).

Yaşlılarda :

İnceleme yapılan hastaların % 45’i 65 yaş ve üzeri, % 26’sı ise 75 ve üzeri yaşlarda olduğundan, yaşlı popülasyon hakkında çalışmalar bulunmaktadır. Ancak yaşlı hastalar yaşa bağlı böbrek, karaciğer veya kalp fonksiyon bozukluğu veya eşzamanlı tedavi ya da hastalıklar için izlenmelidir.

Böbrek yetmezliği: UFT atılımında böbrek fonksiyon bozukluğunun etkisi değerlendirilmemiştir. UFT atılımının primer yolu böbrekler olmamakla birlikte, böbrek yetmezliği olan hastalarda önlemler alınmalıdır. Bu hastalar aniden ortaya çıkabilecek toksisiteler açısından yakından takip edilmelidir (bakınız bölüm 4.4).

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda, istenmeyen etkilerin sıklığı ve şiddeti artabilir ve ölümcül olaylar ortaya çıkabilir. Bu durumda bulantı, kusma, diyare, gastrointestinal ülserasyon, kanama ve kemik iliği supresyonu (trombositopeni, lökopeni ve agranülositoz) beklenebilir.Özel antidotu yoktur.Destekleyici bakım sağlanmalıdır.