TWINRIX PED. 1 şırınga Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Twinrix Pediatrik uyarılar, Twinrix Pediatrik zararları, Twinrix Pediatrik önlemler, Twinrix Pediatrik riskler, Twinrix Pediatrik yan etkisi, Twinrix Pediatrik alerji, Twinrix Pediatrik alkol, Twinrix Pediatrik hamileler, Twinrix Pediatrik emzirme, Twinrix Pediatrik araç kullanımı, Twinrix Pediatrik fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Aşılama sırasında kişilerin Hepatit A veya Hepatit B enfeksiyonunun kuluçka dönemini geçirmekte olmaları mümkündür. Bu vakalarda TWINRIXPEDİYATRİK’in HA ve HB’yiönleyip önleyemeyeceği bilinmemektedir.

Aşı, hepatit C ve hepatit E ve karaciğeri enfekte eden diğer patojenler gibi diğer ajanların neden olduğu enfeksiyonları önlemez.

TWINRIXPEDİYATRİK temas sonrası profilaksi için önerilmez (örneğin virüslü iğne batması).

Aşı, bağışıklık sistemi bozulmuş hastalarda denenmemiştir. Hemodiyaliz hastalarında, immünosupresif tedavi gören veya immün sistemi bozulmuş hastalarda primer aşılamaşemasından sonra beklenen immün yanıta ulaşılamayabilir. Bu hastalar ek aşı dozlarınaihtiyaç gösterebilir; ancak immün sistemi yetersiz kişilerde yeterli yanıt alınamayabilir.

Bütün diğer enjektabl aşılarda olduğu gibi aşının uygulanmasının ardından anafilaktik reaksiyon görüldüğü takdirde uygun tıbbi tedavi olanakları hazır bulundurulmalıdır.

İntradermal enjeksiyon veya gluteal kasa intramusküler uygulama, aşıya suboptimal yanıt gelişmesine yol açabileceğinden, bu yollardan kaçınılmalıdır. İstisnai olarak, TWINRIXPEDİYATRİK trombositopeni veya kanama bozuklukları olan bireylerde intramüsküleruygulamayı takiben kanama meydana gelebileceğinden subkutan yoldan uygulanabilir.

İğne ile enjeksiyona karşı bir psikojenik yanıt olarak aşılamanın ardından, hatta aşılama öncesinde senkop (bayılma) görülebilir. Bayılma sebebiyle oluşabilecek yaralanmalarıönlemek için gerekli prosedürlerin hazır olması önemlidir.

TWINRIXtm PEDİYATRİK 0.5mL dozunda 1mmol (23mg)’dan daha az sodyum içerir, yani esasında sodyum içermez.

TWINRIX PEDİYATRİK kesinlikle damar içine uygulanmamalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Aşı araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bir etki oluşturmaz.