TWINRIX PED. 1 şırınga Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Twinrix Pediatrik dozu, Twinrix Pediatrik dozaj, Twinrix Pediatrik doz aşımı, Twinrix Pediatrik uygulama, Twinrix Pediatrik kullanım şekli, Twinrix Pediatrik kullanımı, Twinrix Pediatrik kullanım süresi, Twinrix Pediatrik açmı tokmu, Twinrix Pediatrik nedir, Twinrix Pediatrik ne için kullanılır, Twinrix Pediatrik nasıl kullanılır, Twinrix Pediatrik faydaları, Twinrix Pediatrik etkileri, Twinrix Pediatrik günde kaç kez, Twinrix Pediatrik sabah mı akşam mı, Twinrix Pediatrik fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

0.5 mL’lik (360 ELISA ünitesi HA/10 pg HBsAg) doz 1 yaşından 15 yaşına kadar (15 yaş dahil) infantlar, çocuklar ve adolesanlarda önerilir.

Primer aşılama şeması

TWINRIXTm PEDİYATRİK ile primer aşılama şeması 3 dozdan oluşur, birinci doz seçilen bir tarihte, ikinci doz 1 ay sonra, üçüncü doz ise ilk dozdan 6 ay sonra uygulanır.Tavsiyeedilen şemaya uyulmalıdır. Bir kere başlanmışsa, primer aşılama şeması aynı aşıylatamamlanmalıdır.

Rapel doz

Uzun dönemli antikor kalıcılığı verileri aşılamayı takiben 10 yıla kadar mevcuttur. Kombine aşıyla bir primer aşılama kürünü takiben gözlenen anti-HBs ve anti-HAV antikor titreleri,monovalan aşılarla aşılamayı takiben görülen antikor titreleri ile aynı aralıktadır. Antikorazalması kinetiği de benzerdir. Dolayısıyla, rapel aşılaması için genel öneriler monovalanaşılarla edinilen deneyimden çıkarılabilir.

Hepatit B

Tam bir primer aşılama şemasını tamamlamış sağlıklı bireylerde hepatit B aşısının rapel dozuna olan gereksinim belirlenmemiştir; bununla birlikte, günümüzde bazı resmi aşılamaprogramları hepatit B aşısının rapel dozunu önermektedir ve bu öneriye uyulmalıdır.

Bazı HBV’ye maruz kalmış birey ya da hasta kategorileri için (örn. hemodiyaliz hastaları ya da bağışıklığı yetersiz hastalar) >10 IU/l gibi koruyucu bir antikor düzeyi sağlamak içintedbirli bir tutum izlenmesi düşünülmelidir.

Hepatit A

Saptanabilir antikorların yokluğundaimmünolojikbellek yoluyla koruma

sağlanabileceğinden, hepatit A aşılamasına yanıt vermiş olan bağışıklığı yetersiz bireylerin rapel dozlara gereksinim duyup duymayacakları henüz tam olarak belirlenmemiştir. Rapeluygulamasına ilişkin öneriler, koruma için antikorlar gerektiği varsayımına dayanmaktadır;anti-HAV antikorlarının en az 10 yıl süreyle kalıcı olduğu gösterilmiştir.

Hem hepatit A hem de hepatit B rapel dozunun arzu edildiği durumlarda, TWINRIXPEDİYATRİK verilebilir. Alternatif olarak, TWINRIXPEDİYATRİK ile primer aşılamayapılmış bireylere herhangi bir monovalan aşının rapel dozu uygulanabilir.

Uygulama şekli

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

TWINRIX PEDİYATRİK 1 - 15 yaş (15 yaş dahil) arasındaki çocuklarda kullanılmaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Pazarlama sonrası izlemde doz aşımı olguları bildirilmiştir. Doz aşımı ardından bildirilen advers olaylar normal aşı uygulaması ile benzer bulunmuştur.