TWINRIX PED. 1 şırınga Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Twinrix Pediatrik gebelik kategorisi C'dir. Twinrix Pediatrik hamilelik kategorisi, Twinrix Pediatrik gebelik kategorisi, Twinrix Pediatrik emzirme, Twinrix Pediatrik anne sütüne geçer mi, Twinrix Pediatrik laktasyon, Twinrix Pediatrik hamilelerde kullanımı, Twinrix Pediatrik ve bebek, Twinrix Pediatrik kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar/doğum kontrolü

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonal/fetal gelişim ve-veya doğum ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Gerekli olmadıkça gebelik dönemindekullanılmamalıdır.

Gebelik Dönemi

TWINRIXtm PEDİYATRİK gebelikte açıkça gerekli olduğunda ve olası yararları fötus için olası risklerden fazla olduğunda kullanılmalıdır.

TWINRIXTm PEDİYATRİK aşısının embriyofötal, perinatal ve postnatal sağkalım ve gelişimi üzerindeki etkisi sıçanlarda değerlendirilmiştir. Bu çalışmalar fertilite, gebelik,embriyofötal gelişim, doğurma ve postnatal gelişim ile ilişkili dolaylı/dolaysız zararlı etkigöstermemiştir. TWINRIXTm PEDİYATRİK aşısının embriyofötal, perinatal ve postnatalsağkalım ve gelişimi üzerindeki etkisi prospektif klinik çalışmalarda değerlendirilmemiştir.

Laktasyon

İnsanlarda laktasyonda kullanıma ilişkin yeterli veri bulunmamaktadır. Bu nedenle TWINRIXTm PEDİYATRİK emziren kadınlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Sıçanlarda yürütülen bu çalışmalar aşının üreme yeteneği, gebelik, embriyonel/fetal gelişim, doğum veya doğum sonrası gelişime doğrudan veya dolaylı bir olumsuz etkisinin olmadığınıgöstermiştir.