TEXEF PLUS 100/62.5 mg 20 film kaplı tablet Gebelik

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Texef Plus gebelik kategorisi B'dir. Texef Plus hamilelik kategorisi, Texef Plus gebelik kategorisi, Texef Plus emzirme, Texef Plus anne sütüne geçer mi, Texef Plus laktasyon, Texef Plus hamilelerde kullanımı, Texef Plus ve bebek, Texef Plus kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

Çeşitli hayvan türleriyle yapılan çalışmalar sefpodoksim proksetilin herhangi bir teratojenik ve fötotoksik etkisini göstermemiştir. Ancak, gebelerde sefpodoksim proksetilin güvenirliğisaptanmamış olduğundan gebelik sırasında kullanılmaması önerilmektedir.

Laktasyon dönemi

Sefpodoksim ve klavulanik asit anne sütü ile atılmaktadır. TEXEF PLUS tedavisi sırasında emzirme durdurulmalıdır ya da emziren annede TEXEF PLUS tedavisinden kaçınılmalıdır.Üreme yeteneği / Fertilite

Sıçanlarda ve tavşanlarda yapılan embriyotoksisite araştırmalarında herhangi bir teratojenik potansiyel belirtisi ortaya çıkmamıştır. Sefpodoksim sıçanlarda fertilite araştırmalarında ve peri-ve postnatal araştırmalarda istenmeyen bir etki oluşturmamıştır. Sıçanlarda plasentadan geçtiği vesütte aktif madde veya metabolitlerinin görüldüğü saptanmıştır. İnsanlarda gebelikte kullanımı ileilgili deneyim bulunmamaktadır.