TEFOR DUOTAB 0.1 mg 100 tablet {Schering-plough} Uyarılar

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tefor Duotab uyarılar, Tefor Duotab zararları, Tefor Duotab önlemler, Tefor Duotab riskler, Tefor Duotab yan etkisi, Tefor Duotab alerji, Tefor Duotab alkol, Tefor Duotab hamileler, Tefor Duotab emzirme, Tefor Duotab araç kullanımı, Tefor Duotab fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Hipotiroidizm şikayetleri pitüiter bezi fonksiyonlanndaki azalmaya bağlı olan hastalarda aynı zamanda adrenokortikal yetmezlik de söz konusu olabilir. TEFOR DUOTAB tedavisine başlamadan önce bu durum, akut adrenal yetmezliğin önlenmesi için yeterli kortikosteroid replasmanı yapılarak tedavi edilmelidir.

Başlangıç dozu ve her türlü doz artışı seçimi (bkz. bölüm 4.2), kardiyovasküler hastalığı olan hastalarda ve yaşlılarda büyük dikkatle yapılmalıdır: başlangıç dozunun fazla yüksek olması veya dozun fazla hızlı arttırılması, angina, aritmiler, myokard enfarktüsü, kalp yetmezliği kan basıncında ani artışın gelişmesine veya kötüleşmesine neden olabilmektedir. Miksödemli hastalar tiroid hormonları için artan duyarlılığa sahiptir; bu hastalarda başlangıç dozu yavaş doz artışıyla düşüktür.

Kandaki T3 ve T4 düzeyleri değerlendirilirken, T3 düzeylerinin normal değerlerde olmasını güvence altına alabilmek için, T4 düzeylerinin hafifçe yüksek olmasının gerektiği unutulmamalıdır. TEFOR DUOTAB titrasyonu öncelikle, tiroid stimülan hormon (TSH) düzeyleri kontrol edilerek yapılmalıdır; TSH düzeylerinin normal sınırlar içerisinde olması gerekir.

Tiroid fonksiyon testlerinin sonuçlan, tedaviden etkilenebilir.

Ötiroidi durumunun eşlik ettiği, non-otonom guatr hastaları yalnızca, TSH yanıtı etkilenmemişse tedavi edilmelidir.

Tefor Duotab dahil tiroid hormonlan, obezite tedavisinde veya kilo vermek amacıyla kendi başlanna veya diğer ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır Ötiroid hastalarda, günlük hormon ihtiyacının karşılayan doz aralığı, kilo verilmesi bakımından yetersizdir. Özellikle sempatomimetik aminlerle birlikte olmak üzere kullanılan daha yüksek dozlar, şiddetli veya yaşamı tehdit edebilen toksik etkilere yol açabilir.

Subklinik hipertiroidizm kemik kaybıyla ilişkili olabilir. Osteoporoz riskini en aza indirmek için, Levotiroksin sodyum dozajı mümkün olan en düşük etkili düzeye titre edilmelidir.

Kadınlarda uzun süreli tiroksin tedavisi kemik rezorpsiyonunda artışla ilişkili bulunmuştur ve dolayısıyla, özellikle replasman dozlanndan daha yüksek dozlar alan postmenopozal kadınlarda veya tiroksinin supresif dozlannı alan kadınlarda kemik mineral yoğunluğunda azalmaya yol açar. Osteoporoz riskini en aza indirmek için levotiroksin dozajı mümkün olan en düşük düzeye titre edilmelidir.

Diabetes insipidus altta yatan merkezi hipotiroidizm ile ilişkili olabildiğinden bu tip hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Levotiroksin sodyum, infertilite durumu hipotiroidizm ile ilişkili olmadıkça erkek veya kadınlarda infertilite tedavisinde kullanılmamalıdır.

Gereğinden az veya fazla tedavinin sonuçlannı önlemek için dikkatli dozaj titrasyonu gereklidir. Bu sonuçlar büyüme ve gelişme, kardiyovasküler fonksiyon, kemik metabolizması, üreme fonksiyonu, bilişsel fonksiyon, duygusal durum, gastrointestinal fonksiyon ve glukoz ve lipid metabolizması üzerindeki etkileri ve başka etkileri içerir. Pek çok ilaç levotiroksin sodyum ile etkileştiğinden, terapötik yanıtı devam ettirmek için dozaj ayarlamaları gerekir (bkz. bölüm 4.5.).

Bilinen epilepsi öyküsü olan hastalara levotiroksin uygulanırken dikkatli olunmalıdır. Levotiroksin sodyum tedavisine başlandıktan sonra nadiren nöbetler bildirilmiştir ve nöbetler tiroid hormonun nöbet eşiği üzerindeki etkisiyle ilişkili olabilir.

Bebeklerde kranyostenozis ve çocuklarda epifızlerin erken kapanmasına karşı dikkatli olunmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Farmakodinamik profili ve istenmeyen etkileri temel alındığında, TEFOR DUOTAB'ın araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemesi beklenmez.